¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El pacte CiU-PP a la Diputació de Barcelona té les hores comptades

El president de la corporació, Salvador Esteve, reconeix que el trencament ve marcat per les relacions i el moment polític que viuen els dos partits. La fi d'aquest acord, amb aquest mateix argument, pot condicionar altres aliances en Ajuntaments com el de Reus o Sitges

El nou president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve /

La decisió està presa, però encara no està executada. Avui hi havia Ple de la Diputació de Barcelona, el primer de l'any, en el que encara no s'ha visualitzat un trencament del pacte CiU PP. De fet, avui s'ha ratificat el nomenament de 2 vicepresidents del Partit Popular, que duraran dies o com a molt setmanes en el càrrec.

A la sortida del Ple, el President de la Diputació, Salvador Esteve, evitava encara reconèixer el trencament, però sí reconeix, per una banda, decisions imminents; i per altra banda, que es deuen a la situació política en general i no a que el govern de la diputació no funcioni bé: "No hi ha cap raó que afecti directament al govern de la Diputació, sinó que és més aviat pel context polític general"

En principi, CiU vol governar en solitari. amb pactes puntuals amb els diferents partits. Pere Navarro, que encara és el President del grup socialista a la diputació, diu que estan oberts a parlar de pacte més estable: "Si el President diu que vol governar en solitari, haurà d'arribar a acords puntuals en cada ple, perquè es vagin aprovant els dictàmens i si no, el PSC està disposat a conversar i dialogar"

El PSC denuncia que aquest trencament arribi tard. El celebra el republicà, Oriol Junqueras. que demana que CiU trenqui amb el PP, per exemple, a la Corporació de Mitjans Audiovisuals: "Ens sembla natural que aquests pactes deixin d'existir. I ens continua semblant vergonyós que a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals hi hagi un vicepresident d'un partit que explícitament està en contra de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals"

CiU continua amb el període de reflexió als ajuntaments de Reus i Castelldefels, on encara governa amb el PP. veurem què passa també amb Badalona, allà no hi ha acord, però CiU podria forçar una moció de censura contra Garcia Albiol.v

Cargando