¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Els transport públic perd 36 milions de viatges

La caiguda, que representa un 3,8% respecte al 2011, s'explica per la crisi econòmica

L'andana de l'estació de metro de Marina /

Contundent caiguda de la utilització del Transport Públic. Segons ha pogut saber la SER, durant el 2012, es van registrar gairebé 36 milions de viatges menys en transport col.lectiu a la regió metropolitana de Barcelona. Això suposa una davallada del 3'8 per cent respecte a l'any anterior. Les autoritats del transport estan preocupades per la caiguda, sobretot pel que significa de pèrdua d'ingressos.

La caiguda del 2012 és la més important que s'ha registrat mai. Les raons que expliquen aquesta forta davallada, del 3,8 per cent, són diverses. D'una banda, hi ha més persones aturades que es continuen movent, però en un entorn proper i majoritàriament a peu. D'altra banda la població de la Regió Metropolitana ha disminuït en 200 mil habitants en 2 anys, segons dades de l'IDESCAT.

També cal sumar-hi els viatges que han deixat de fer els joves que continuen empadronats en aquest territori, però que han marxat a altres països davant la falta d'oportunitats. A totes aquestes raons, s'han d'afegir també les vagues que s'han registrat a metro i autobús durant el 2012.

En números absoluts, el metro i els autobusos de TMB són els que perden més viatgers, gairebé 24 milions, el que suposa més d'un 4 per cent respecte a les dades del 2011. En termes relatius el que més perd és ferrocarrils de la Generalitat amb un 6,8 per cent. Renfe Rodalies es manté gairebé en els mateixos nivells que l'any anterior.

La caiguda de viatges significa també una disminució dels ingressos, en un moment en el que l'aportació de l'estat en aquest concepte també ha baixat.

Els desplaçaments en transport privat han caigut encara més que els que es fan en transport públic: un 4,2 en els accessos a Barcelona i més d'un 10 per cent a les autopistes de peatge.

Entrevista a Ricard Font, secretari de Territori i Mobilitat a L'Hora L

Cargando