Sociedad

El Doctor Morín, absolt

El ginecòleg assegura que l'han utilitzat "de cap de turc" per reobrir el debat sobre l'avortament després que l'Audiència de Barcelona l'hagi absolt dels gairebé 300 anys de presó que li demanaven fiscalia i acusacions

Morin i la seva dona, després de conèixer la sentènciaMONTSE RIART

L'Audiència de Barcelona absol el Doctor Morín i assegura que els avortaments que es van practicar a les seves clíniques estaven dins de la legalitat. El ginecòleg, per qui la fiscalia i les associacions antiavortistes demanaven gairebé tres segles de presó, assegura que ha sigut un cap de turc pels qui han volgut reobrir el debat de l'avortament a l'Estat.

El Tribunal qüestiona la tasca dels investigadors, considera que els casos d'avortament que s'han portat a judici "es van seleccionar sense cap criteri mèdic" i creu que el litigi es podia haver sol·lucionat sense arribar a la vía penal.

Más información

A més, la sentència treu valor als testimonis protegits del cas, dos dels quals va desmuntar l'acusació quan van dir al judici que no recordaven res.

A la vista de les històries clíniques i de les declaracions de ginecòlegs i psiquiatres, el Tribunal considera que tots els avortaments que es van practicar a les clíniques del Doctor Morín es van fer "amb el consentiment de les pacients", en "centres homologats" i que tant sols es van sobrepassar les setmanes de gestació establertes "en els casos que la llei ho permet".

A la sortida de l'Audiència, Morín ha assegurat que se l'ha utilitzat "com a cap de turc" per tornar a posar sobre la taula al debat sobre l'avortament.

Morín diu que sempre ha tractat "amb respecte les dones" i que s'ha mogut "dins de la legalitat". El ginecòleg i la seva esposa, també absolta, han lamentat "el mal" que asseguren que s'els ha fet durant "els cinc anys llargs que ha trigat el cas a arribar a judici".

La única cosa que admet la sentència és que a les clíniques de Morín "s'hi podien haver comés irregularitats administratives", que en el seu moment "ja va sancionar el Departament de Salut".

Les acusacions insisteixen en la il·legalitat dels avortaments. L'advocat d'E-Cristians, Carlos Barbosa, assegura que no s'esperaven "el resultat de la sentència", que tenien esperances "d'alguna condemna" i que "la recorreran".

La fiscalia demanava gairebé 300 anys de presó pel ginecòleg, tot i que al final del judici va rebaixar la petició de pena, després que caiguessin alguns dels testimonis protegits.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00