Sociedad

Herrera: "no formarem part del teatre"

El líder d'Iniciativa diu que Mas, en la lluita contra la corrupció, "té el mateix problema que Rajoy"

El líder d'Iniciativa, Joan HerreraACN

La iniciativa del president de la Generalitat Artur Mas de cimera contra la corrupció ha estat rebuda de manera molt freda per part d'Iniciativa per Catalunya. El seu líder, Joan Herrera, ha estat molt clar: "No formarem part del teatre. I si la cimera és teatre, no hi serem. Entre d'altres coses, perquè el senyor Mas, en la lluita contra la corrupció i per la transparència, té el mateix problema que el senyor Rajoy"

Herrera ha recordat el cas Pallerols, en què va quedar "demostrat" un cas de finançament irregular d'UDC, i el cas Palau, en què Mas "ha de donar explicacions".

Davant la possibilitat que el president del Govern, Artur Mas, convoqui els partits polítics a una cimera contra la corrupció -a més de la cimera en què el president ja ha convocat els organismes reguladors-, Herrera ha anunciat que ICV-EUiA "no participarà en una cimera antifrau sense saber les propostes de reforma legislativa que vol fer el Govern".

Más información

Herrera també ha anunciat que Iniciativa buscarà suports al Congrés per presentar una moció de censura "ciutadana" contra Mariano Rajoy.

El primer pas dels ecosocialistes per presentar la moció de censura serà tractar d'aconseguir els 35 diputats que són necessaris per registrar la petició al Congrés dels Diputats. Els càlculs del partit són trobar complicitats en el grup mixt (17) -restant el diputat del Foro d'Astúries, ja que el president d'aquest partit, Francisco Álvarez Cascos, també està presumptament vinculat al cas Bárcenas-, i en els grups d'UPyD (5), de PNB (5), de CiU (16) i dels 14 diputats del PSC.

Sumant-hi els 11 diputats de l'Esquerra Plural, els ecosocialistes confien en superar àmpliament els requisits per presentar la moció de censura. No tanquen la porta a què el PSOE també s'hi sumi i, fins i tot, a què ho acabin fent alguns diputats del PP.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00