Sociedad

Camps es reunia periòdicament amb Millet

Novetats en el Cas Palau: l'històric diputat de Convergència Democràtica, Jaume Camps, va mantenir reunions periòdiques amb Fèlix Millet i l'exdirector de Ferrovial, Pedro Bonaventura, entre 1999 i 2008

ACN

Unes trobades que el fiscal relaciona amb el presumpte finançament irregular del partit a través de les suposades comissions que hauria pagat la constructora a canvi d'adjudicacions. En una d'aquestes trobades hi consta l'ara conseller de Justícia, Germà Gordó, un dels homes forts del President Mas, que també ha sigut secretari de govern.

Más información

Segons consta en l'agenda personal de Fèlix Millet que està en mans dels investigadors del Cas Palau, entre 1999 i 2008 s'haurien produït fins a 22 trobades on el saquejador confès del Palau s'hauria anat citant amb l'exdirector de Ferrovial, Pedro Bonaventura, l'exdiputat de Convergència, Jaume Camps, ara imputat, i l'extresorer del partit, Carles Torrent.

Unes anotacions que reforcen la tesi de fiscalia que sospita que Convergència Podria haver-se finançat irregularment amb comissions que la constructora entregaría a canvi d'adjudicacions. En el seu últim escrit, al que ha tingut accés la SER, el fiscal del cas, Emilio Sanchez Ulled, troba com a mínim "cridaner" la freqüència de les trobades, el fet que un dels protagonistes fos directiu de la constructora i relaciona directament "amb el pagament de comissions il·lícites" la figura de l'exdiputat convergent, Jaume Camps, que va ocupar un escó al Parlament entre 1980 i 2005. D'aquí que en demanés la imputació.

En aquestes anotacions de Millet, el nom de Camps apareix vinculat a una quantitat: 5'4 milions de pessetes, que la fiscalia sospita que podria fer referència a un d'aquests suposats pagaments.

De l'agenda de Millet se'n desprén que en una de les trobades l'11 d'abril de 2005 hi va participar l'ara conseller de Justícia, Germà Gordó, que entre 2004 i 2010 va ser gerent del partit i que s'ha convertit en un dels homes forts de l'executiu d'Artur Mas, arribant a ocupar una secretaria de govern.

Divuit de les reunions que consten en l'agenda de Millet es van produïr fins l'any 2003, mentre que a partir de la sortida de Convergència del Govern es van anar espaïant. Una altra de les coses que els investigadors han trobat a l'agenda de Millet és un calendari de les adjudicacions públiques de l'any 2003.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00