Economía y negocios

662.000 aturats

És la mala dada que deixa l'atur del mes de gener a Catalunya, que ha conduït a 15.000 persones més a les oficines del SOC, el servei d'ocupació, un cop finalitzada la campanya de Nadal

Una oficina de treball de la GeneralitatACN

El gener del 2012 van ser 4.000 aturats més, 19.000 , i a això s'agafa el govern d'Artur Mas per anunciar una mena de brots verds. Ramon Bonastre, secretari d'ocupació ha apuntat que "veurem si som a l'inici d'un canvi de tendència, molt embrionari, moltíssim, i això ho començarem a veure a la finalització de l'estiu"

Más información

L'atur puja però menys que durant els mesos de gener de la crisi. El nombre de persones sense feina puja en gairebé 15.000, però l'any passat es va incrementar en prop de 19.000 i fa dos anys la pujada va superar les 20.000. D'aquestes xifres, la Generalitat creu que es pot fer una interpretació d'esperança perquè podem assistir a la fase embrionària del canvi de tendència. Un canvi que, si les administracions poguessin invertir en polítiques actives d'ocupació, seria més pronunciat.

Els sindicats no es creuen aquesta teoria. El portaveu de la UGT, Miguel Ángel Escobar diu que les dades no quadren amb una possible millora: "la veritat és que no sabem veure aquesta recuperació des d'on la pot explicar el govern. No volem dir que sigui propagandístic, tant de bo tingui raó, però la veritat és que les dades són absolutament desoladores i no permeten cap mena d'alegria ni d'esperança, a menys que hi hagi un canvi radical"

Els sindicats insisteixen que cal una flexibilització del dèficit i acabar amb la política pura i dura d'austeritat. A més, alerten, que al mateix temps que creix l'atur, s'incrementa també la pèrdua de drets pels que encara tenen feina, amb congelacions i baixades del sou.

El sector que concentra la major part de nous registrats a les llistes de l'atur és la dels serveis, amb 11.000 nous aturats com a conseqüència del final de la campanya de Nadal. En segona posició hi ha la indústria. A Catalunya hi ha ara mateix 661.000 aturats, 28.000 més que ara fa un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00