Sociedad

CIU oficialitzarà avui la ruptura amb el PP a la Diputació de Barcelona

El president de la corporació, Salvador Esteve ja explicava la setmana passada que <b><i>"No hi ha cap raó que afecti directament al govern de la Diputació, sinó que és més aviat pel context polític general"</i></b>

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, i Joaquim Ferrer, nou vicepresident, en una imatge d'arxiuACN

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, signarà aquest dilluns el decret que materialitzarà el trencament de CiU i PPC a l'organisme intermunicipal. Segons ha explicat el mateix Esteve aquest diumenge en un acte a Mataró, l'alcalde de Vilassar de Mar (Maresme), Joaquim Ferrer (CiU), serà nou vicepresident.

Más información

Esteve ha informat també que les àrees de Promoció Econòmica i Cultura, fins ara en mans dels populars, les gestionaran un regidor de Sant Adrià del Besòs i una regidora de Vilassar de Mar, respectivament. El president de la Diputació ha fet aquestes declaracions -recollides per Catalunya Ràdio- en la inauguració de la segona biblioteca pública de Mataró.

Ja fa més de dos mesos que la federació nacionalista va obrir un procés de reflexió per decidir si CiU mantindria el pacte amb el PP, després dels resultats del 25-N. Dijous passat, la Diputació va aprovar en ple els pressupostos, amb els vots dels populars. Aquest dilluns, però, el trencament serà oficial.

Aquest també serà un dels punts de l'ordre del dia de l'executiva de Convergència Democràtica. A la reunió també s'abordarà el document aprovat per les bases del partit a Barcelona, en què es titllava Duran Lleida de destorb i se'l responsabilitzava de la desfeta electoral del 25N.

Es el document que fa un parell de setmanes va desencadenar una de les crisis més greus dels últims anys entre Unió i Convergència. Crisi que el propi Artur Mas en persona va haver de desactivar, desautoritzant els militants que havien impulsat la declaració i fent costat a Duran Lleida. Avui, a l'executiva, Mas mantindrà el mateix missatge.

Sobre la taula també hi haurà els pactes que CIU manté amb el PP en diferents institucions locals. El de la Diputació de Barcelona ja està condemnat, ara falta que la direcció de Convergència decideixi què passa amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o els ajuntaments de Reus i Castelldefels.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00