Sociedad

ERC no parlarà fins que no ho faci el jutge

ERC ha evitat pronunciar-se sobre la petició d'imputació d'Oriol Pujol per part de la Fiscalia en relació a la presumpta trama de les ITV, però adverteix a CiU que aquests casos afecten negativament el procés sobiranista

La portaveu d'ERC i vicepresidenta primera del Parlament, Anna SimóACN

En roda de premsa després de la reunió de la direcció del partit, la portaveu republicana, Anna Simó, ha argumentat que el seu partit ha decidit mantenir-se "a l'espera" que la justícia prengui una decisió definitiva sobre la imputació del secretari general de CDC.

No obstant això, els republicans sí que han demanat a CiU una "reflexió" sobre com els presumptes casos de corrupció que l'afecten poden repercutir negativament el procés sobiranista i, en concret, a la consulta d'autodeterminació que pretenen celebrar el 2014.

Más información

"Assumptes com aquest poden endarrerir i tacar processos necessaris - la consulta -. No s'ha de donar ni eines ni motius als que volen frenar aquest procés", ha sentenciat la portaveu republicana.

"Si el primer partit del govern està tacat, el procés també queda tacat", ha sentenciat Simó, que ha recordat que el mateix president Artur Mas va admetre aquesta qüestió la setmana passada en una compareixença pública.

Malgrat no pronunciar-se sobre la petició d'imputació sol · licitada per la Fiscalia, Simó sí que ha avisat CiU i al propi Oriol Pujol que són principalment els afectats els que han de prendre decisions "per no afectar un projecte polític" davant els processos judicials com aquest.

ERC ha assegurat que, si es materialitza la imputació, no li influirà seu pacte de governabilitat amb CiU a l'hora de demanar responsabilitats i ha garantit també que no hi ha "cap clàusula" en l'acord que obligui els republicans a ser cauts amb els casos de presumpta corrupció que afecten a CiU.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00