Sociedad

La crisi del PSC s'aguditza a Girona

El secretari d'organització i finances de la federació de Girona, Ignasi Thió, anuncia que deixa els seus càrrecs al partit. També dimiteix la secretaria de Polítiques de les Dones de la Federació per la postura contraria al referèndum

El fins ara secretari d'organització i finances de la federació de Girona del PSC, Ignasi ThióACN

Diu Ignasi Thió que després de molts dies de reflexió dimiteix dels seus càrrecs al PSC perquè no pot ser crític i formar part de la direcció. Thió és considerat un dels polítics locals més preparats i amb més projecció. De fet un sector el veu com a futurible candidat a l'alcaldia de Girona.

En el setè congrés del PSC gironí, l'any passat, va plantar cara a la candidatura oficial per convertir-se en el primer secretari de la federació que, finalment, va ser Juli Fernández. Aquest, en un gest d'intent d'integració, va decidir integrar a Thió com a secretari d'organització i finances.

També ahir al vespre, la secretària de Polítiques de les Dones de la federació del PSC a les comarques de Girona i regidora de l'ajuntament, Gloria Planas, va comunicar a l'executiva que dimitia dels càrrecs orgànics al partit. Diu que el detonant ha estat el sentit de la votació del dret a decidir.

Más información

Aquestes dimissions se sumen a les nombroses baixes de militants que ha registrat el PSC en els darrers temps a les comarques de Girona per la postura contraria de Pere Navarro i la seva executiva a la consulta pel dret a decidir.

Fonts del mateix PSC han explicat que era qüestió de temps que algú donés el pas donat que la Federació de Girona és el santuari del proscrit sector catalanista del PSC.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00