Sociedad

El jutge no entén on van anar a parar els 270.000 euros en patrocinis

En l'escrit on demana al TSJ que imputi el diputat convergent i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, el jutge Eloy Velasco també explica que Petrov va pagar-li diferents regals, com ara viatges, lots o un vol privat entre d'altres

L'exalcalde de Lloret i diputat de CiU, Xavier CrespoEFE

El jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, no ha trobat cap justificant que demostri en què es van gastar els 270 mil euros que l'empresa del rus Andrei Petrov va pagar als clubs de futbol i hoquei de Lloret, a canvi de tractes de favor de l'Ajuntament. En l'escrit que ha enviat al tribunal superior de justícia de catalunya, el magistrat insisteix a dir que un cop va acabar el patrocini, els clubs esportius van continuar funcionant igual. Aquest dimecres el jutge de l'Audiència Nacional tornarà a interrogar Petrov, que és la presó des del 26 de gener.

Más información

En l'escrit raonat que ha fet arribar al TSJ, el jutge Eloy Velasco assegura que Andrei Petrov va pagar un patrocini de 20.000 euros cada 4 mesos al club d'Hockey de Lloret i de 10.000 al de futbol.

En total, 270.000 euros, que l'instructor no veu clar on van anar a parar, tenint en compte que les nòmines dels jugadors oscil·laven entre els 60 i els 200 euros, que s'els pagaven 10 mesos i que "els clubs van subsistir sense problemes" un cop es van acabar aquests patrocinis. El jutge explica que continuen analitzant la comptabilitat dels dos clubs.

En l'escrit també assegura que va ser la dona del diputat convergent i exalcalde Xavier Crespo qui va pressionar Petrov perquè continués pagant, amenaçant-lo amb "explicar-ho tot a Viktor Kanaikin" i que l'empresari rus va acabar posant 24.000 euros de la seva butxaca per pagar els vestuaris de futbol.

El magistrat detalla que Crespo hauria negociat amb el rus per construir un centre comercial a Lloret i diu literalment que Petrov "es va veure obligat" a acceptar aquests pagaments si volia obtenir les obres i els favors del consistori.

El text també recull que, per això, l'empresa va pagar viatges a Rússia a Crespo i a la seva família, i a altres membres de l'equip de govern i els va oferir vols en helicòpter, expectacles exclusius, sopars que el jutge qualifica de "luxosos" i a més, els va regalar joies.

El jutge conclou que Crespo, es va comprometre a fer tots els canvis urbanístics que calien i a més, els va perdonar 133.000, que són el 50% de l'impost d'obres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00