Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

Nova vaga d'estudiants

Des d'avui fins dijous hi ha convocada una vaga d'estudiants a les escoles i instituts de tot l'Estat en defensa de l'educació pública. Són 72 hores de vaga en protesta per les retallades i les reformes previstes en l'avantprojecte de la reforma educativa del Govern

Pancartes en la manifestació dels estudiants de secundària per Barcelona

Pancartes en la manifestació dels estudiants de secundària per Barcelona / SOLEDAD DOMÍNGUEZ

Els convocants consideren que la nova llei educativa del govern del PP té com a únic objectiu la centralització i privatització de l'escola pública. Borja Latorre, secretari general del Sindicat d'Estudiants donava aquestes raons: "La qüestió principal de l'esborrany filtrat de la LOMCE és aquest atac brutal a les nacionalitats oprimides, al gallec, al basc, al català...nosaltres farem una defensa fèrria d'aquest model que té el suport de totes les organitzacions estudiantils, de pares i mares, de professors..."

Demà dimecres a les 12 del migdia, i dijous a les 6 de la tarda hi ha convocades manifestacions a Barcelona. Totes dues sortiran de la Plaça de la Universitat.

La consellera d'Educació, Irene Rigau, recomana als alumnes que no facin vaga, que estudiïn -que és la seva obligació, diu- i que els interessos de la comunitat educativa ja els defensarà el Govern: "perquè el contingut d'una llei és quelcom complex, les directrius d'una llei són de vegades difícils i per tant entenc que qui més bé pot contrastar aquest sentiment de rebuig és el propi Govern i així ho farem nosaltres"

Dijous, precisament, Irene Rigau tornarà a plantejar al Ministre Wert el rebuig de la Generalitat a la nova llei educativa perquè envaeix competències i aplicar-la seria molt car. José Ignacio Wert es reunirà amb els titulars d'educació de les Comunitats Autònomes per continuar negociant l'aplicació de la llei.