¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Nova vaga d'estudiants

Des d'avui fins dijous hi ha convocada una vaga d'estudiants a les escoles i instituts de tot l'Estat en defensa de l'educació pública. Són 72 hores de vaga en protesta per les retallades i les reformes previstes en l'avantprojecte de la reforma educativa del Govern

Pancartes en la manifestació dels estudiants de secundària per Barcelona /

Els convocants consideren que la nova llei educativa del govern del PP té com a únic objectiu la centralització i privatització de l'escola pública. Borja Latorre, secretari general del Sindicat d'Estudiants donava aquestes raons: "La qüestió principal de l'esborrany filtrat de la LOMCE és aquest atac brutal a les nacionalitats oprimides, al gallec, al basc, al català...nosaltres farem una defensa fèrria d'aquest model que té el suport de totes les organitzacions estudiantils, de pares i mares, de professors..."

Demà dimecres a les 12 del migdia, i dijous a les 6 de la tarda hi ha convocades manifestacions a Barcelona. Totes dues sortiran de la Plaça de la Universitat.

La consellera d'Educació, Irene Rigau, recomana als alumnes que no facin vaga, que estudiïn -que és la seva obligació, diu- i que els interessos de la comunitat educativa ja els defensarà el Govern: "perquè el contingut d'una llei és quelcom complex, les directrius d'una llei són de vegades difícils i per tant entenc que qui més bé pot contrastar aquest sentiment de rebuig és el propi Govern i així ho farem nosaltres"

Dijous, precisament, Irene Rigau tornarà a plantejar al Ministre Wert el rebuig de la Generalitat a la nova llei educativa perquè envaeix competències i aplicar-la seria molt car. José Ignacio Wert es reunirà amb els titulars d'educació de les Comunitats Autònomes per continuar negociant l'aplicació de la llei.

Cargando