Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

La grip arribarà a la cota màxima en dues setmanes

Són els càlculs del Departament de Salut que, tot i això, remarca que és una epidèmia menys virulenta que altres anys

Un professional administra una vacuna contra la gripACN

Segons el Pla Integral d'Urgències de Catalunya, aquesta setmana s'ha arribat a una afectació de 280 persones per cada 100.000 habitants. Les urgències de primària i dels hospitals ja han començat a omplir-se però Salut espera el pic durant les dues properes setmanes, quan 2 de cada 100 persones patirà la grip.

Salvador Campasol, responsable a Girona d'Infogrip i director sanitari de Girona sud, assegura que el virus no és tan virulent com altres anys: "si creuem les dades d'activitat amb les dades epidemiològiques, veiem que l'activitat dels nostres hospitals i dels nostres centres d'atenció primària encara és molt baixa, tot i que ja estem en la fase d'epidèmia. Això fa pensar que aquesta grip no és tan greu, clínicament, com d'altres epidèmies que hem tingut.

Más información

Són dades que es calculen a partir de totes les urgències de primària i hospitalàries i dels 58 metges sentinella que hi ha escampats per Catalunya. De totes les proves que han fet aquests dies els sentinelles, més del 50% donen positiu per grip B, que és la modalitat coneguda també com grip humana que és la que afecta aquest any. Les altres dues la del tipus A, que és la de les aus, i la C que és la dels porcs, aquest any no s'estan propagant.

La seqüència de propagació comença pels nens, segueix amb la gent gran i finalment als adults. El transport públic i els espais tancats són els principals vehicles de transmissió del virus, que enguany preveuen que la vacuna contribueixi molt a frenar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00