¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Els Mossos van atendre l'any passat 31 nenes en perill de patir una ablació

Avui es commemora el Dia Internacional contra la mutilació genital femenina. Durant l'últim any, a Catalunya, els Mossos han atès 31 nenes en perill de patir aquesta mutilació

Són casos que se solen detectar a través de pediatres o professors, que donen la veu d'alerta, quan els pares voler fer un viatge al seu país d'origen.

Interior creu que hi ha ètnies subsaharianes que han començat a prendre mesures per ocultar, encara més, casos de mutilació genital femenina. Són comunitats que ja no comuniquen tan obertament els seus desplaçaments ni tampoc en fan coneixedores a les nenes per evitar que aquestes ho xerrin a l'escola i pugui ser una de les vies de detecció.

Des que la mutilació genital femenina és persegueix penalment, la Generalitat ha detectat algun cas en què els pares han tornat d'un viatge deixant la filla al país d'origen. Durant l'últim any, a tot Catalunya, els Mossos han atès 31 nenes en perill de patir una ablació, una d''elles a Lleida. En conjunt, són 5 casos menys respecte el 2011.

En els últims 5 anys la Fundació Dexeus Salut de la Dona ha practicat reconstruccions genitals a un total de 39 dones que havien patit una ablació.

Aquesta cirurgia es fa de forma gratuïta i aconsegueix restituir anatòmicament els òrgans genitals afectats en un 90% dels casos.

En un 75% d'aquests, també s'aconsegueix una recuperació funcional. El perfil de les dones que volen sotmetre's a aquesta intervenció és el d'una immigrant africana de 27 anys que va néixer fora del seu país o que va arribar de petita a la ciutat occidental on viu ara.

La majoria de les pacients viuen a Catalunya, principalment Barcelona i Girona, però també d'altres ciutats de l'Estat, com Madrid.

Cargando