¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat afirma que les llistes d'espera d'operacions s'han reduït

La Conselleria de Salut va reduir un 12 per cent l'any passat les llistes d'espera per operacions a la xarxa d'hospitals. Són 10 punts més del previst, en total 9.700 persones

El conseller de Salut, Boi Ruiz /

Les llistes d'espera per a les 14 intervencions garantides en temps es van reduir un 12,08% a 31 de desembre del 2012 en comparació amb l'any anterior, segons ha assegurat el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una compareixença al Parlament.

Ruiz ho explica, en part, pels ingressos que es van aconseguir durant la segona meitat de l'any amb l'euro per recepta i de l'altra, per la depuració que s'ha fet de les llistes d'espera que ara prioritzen més les intervencions per la seva urgència: "quan hem comprovat territori per territori, en alguns casos inclús hi havia malalts a dues llistes d'espera, perquè estaven a dos centres diferents. O a d'altres que la indicació quirúrgica va ser revisada i amb una prova sense intervenció no calia l'operació. És a dir, han funcionat molt bé les comissions de llistes d'espera i la revisió del criteri clínic aplicat, ha funcionat bé el pla de crònics als territoris, i a més hem tingut els diners per pagar el cost de més que té una activitat quirúrgica"

Tot i així a Catalunya continuen esperant una operació unes 70.800 persones, la mateixa xifra que el juny de 2011 i 14.000 més que el nombre que el conseller va heredar quan va arribar al càrrec. El temps d'espera a més a més es manté estable en 5 mesos de mitjana per la qual cosa Boi Ruiz ha dit que continuaran treballant per aconseguir reduir-ho.

Cargando