Sociedad

Les baixes a Infantil es tornaran a cobrir el primer dia

La Generalitat flexibilitza l'aplicació del decret estatal que regula les substitucions

ACN

Les baixes a Infantil es tornaran a cobrir des del primer dia, a Primària es farà el sisè dia i a Secundària, el primer dia si hi ha més d'un mestre de baixa

La Generalitat adaptarà l'aplicació del decret estatal que regula les substitucions del professorat. La normativa obliga ara mateix a esperar 10 dies quan un mestre es posa de baixa, fins que s'envia un substitut.

Más información

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha fet saber que tornant de Setmana Santa les baixes a Infantil es cobriran des del primer dia i a Secundària es farà el mateix en el cas que hi hagi més d'un professor de baixa. En canvi a primària s'esperaran 6 diesexclusivament en el cas dels tutors:"De tres a sis anys, substituïm el primer dia. A primària, substituir a partir del sisè dia, no esperar els 10, en els mestres tutors, no els especialistes, els que tenen funció de tutoria. I a secundària, evitar que les simultaneïtats els perjudiquin i la segona simultaneïtat se situï ja en el primer dia"

Ara la consellera ha de presentar la proposta al Congrés, però confia que no li posaran traves perquè ja compleix amb l'estalvi que demanava Madrid en el Decret Llei d'Estabilitat Pressupostària, d'una banda perquè ha reduït a un 85% la jornada i sou dels substituts, i de l'altra perquè les baixes han caigut un 30% des del 2010 i per tant han hagut d'invertir-hi menys diners.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00