¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat anuncia una reducció d'oferta en el transport públic

El Conseller Santi Vila ha assegurat al Parlament que és la única solució a curt termini per garantir l'equilibri del sistema

El conseller de Territori, Santi Vila /

Els problemes de finançament del transport públic s'han incrementat per la crisi econòmica. El sistema de transport metropolità té un deute de 550 milions d'euros. L'Estat ha reduït la seva aportació al finançament d'aquest servei i també han caigut els ingressos que s'obtenen a través dels bitllets, perquè en 2012 es van fer 36 milions de viatges menys.

Davant d'aquesta situació, el Conseller de Territori, Santi Vila ha explicat al Parlament que ara mateix la forma més viable de garantir l'equilibri del sistema és reduint l'oferta de transport. Entre d'altres coses, perquè cap administració, la Generalitat tampoc, té unes finances que permetin assumir més aportacions econòmics en aquest capítol.

No ha concretat per on passaria la retallada, però fonts del Departament han explicat que es tractaria, entre d'altres coses, de tocar les freqüències de pas de trens en determinats moments del dia. A més d'això, el responsable de la Conselleria ha afegit que cal revisar la Llei de Finançament de Transport Públic.

En les properes setmanes, la Generalitat i el Ministeri signaran el contracte de serveis de rodalies. Santi Vila ja ha avançat que no reclamaran els 4.000 milions d'euros dels que s'havia parlat en altres moments, però que es marcaran les inversions que són condició sine qua non per signar aquest conveni.

NACIONAL II

El conseller de Territori ha explicat també que en un màxim de 8 setmanes els camions de gran tonatge han d'estar fora de la nacional 2. Aquest és el compromís que ha adoptat amb el MInisteri i el seu compliment o no servirà per mesurar el grau de complicitat de les dues administracions.

Vila també ha explicat que avui mateix han conegut que Fomento té ja l'autorització d'economia per analitzar la viabilitat del desdoblament de la nacional II al seu pas per Girona. Es tracta d'estudiar els trams que es poden desdoblar i com es poden finançar.

BUS-VAO

Un altre dels anuncis fets pel Conseller ha estat que en poc més d'un mes es revisaran els requisits per utilitzar el carril BUS-VAO de la C-58 que està infrautilitzat. Es tracta bàsicament de deixar circular per aquest carril tots els vehicles que portin 2 persones i no 3 com fins ara per intentar millora rel nivell d'ocupació.

Cargando