Sociedad

13.000 denúncies per violència masclista

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'any passat més de 13 mil denúncies de víctimes de la violència masclista. Això vol dir que cada dia la policia rep el testimoni de 35 dones que han estat víctimes de suposats maltractaments

CADENA SER

El pitjor de tot, segons els experts, és que a mans dels agents només arriben un 30 per cent dels casos. L'any passat van morir a Catalunya 15 dones a mans de la seva parella. Només una, havia denunciat el seu assassí abans

Les dades de la Unitat de suport a l'Atenció a la Víctima corresponents a l'any passat, diuen que els Mossos d'Esquadra van recollir a tot Catalunya poc més de 13 mil denúncies de víctimes de la violència masclista i que es van detenir gairebé 6,200 agressors.

Tot i que el volum de dades és prou rellevant, el Departament d'Interior calcula que només representa un 30 per cent del total de les víctimes de la violència de gènere.

Más información

La coordinadora d'aquesta unitat, Alba Alfageme, diu que per això han començat a treballar per fer aflorar les víctimes, sobre tot contactant amb el seu entorn que en moltes ocasions és coneixedor de la situació que viu una dona maltractada: "El nivell de denúncies se'ns queda en uns marges normalment que podrien tirar cap al 30 per cent. Un dels nostres reptes és poder arribar als casos invisibles que podem extreure d'enquestes de victimització que ens permeten contrastar el volum de denúncies amb les víctimes reals que tenim"

Des de l'agost, els Mossos d'Esquadra estan fent un seguiment a unes 21.000 dones que la policia considera que estan en situació de risc: "Un cop la dona ha denunciat o sembla que hi ha hagut una situació de violència es fan una sèrie de visites, de trucades, d'acompanyaments d'aquestes dones per veure com evoluciona la situació. Són seguiments policials i nosaltres entenem que una cosa és la recepció de la denúncia i una altra el seguiment del cas, que pot ser més telefònic o més presencial en funció del cas"

L'any passat van morir a Catalunya 15 persones víctimes de la violència masclista. Només una havia presentat una denúncia prèvia .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00