Sociedad

La Generalitat, disposada a pagar per treure els camions de la N-II

La prohibició, que afectaria els vehicles de gran tonatge, podria estar vigent les 24 hores del dia. Segons el Conseller Santi Vila, Foment treballa ara amb un desdoblament parcial de la N2, però no hi ha cap compromís concret

Més d'un centenar de veïns de Bàscara han tallat l'N-II aquest matí per demanar que deixin de passar-hi camions de gran tonatgeACN

El Conseller, en un programa especial de Ràdio Girona, ha insistit en què en poques setmanes els camions de gran tonatge estaran fora de la nacional 2. S'estan acabant de perfilar els aspectes fonamentals, com per exemple qui assumirà el cost de la rebaixa del peatge per als vehicles pesants.

En aquest sentit, Santi Vila, ha dit que la Generalitat està disposada a pagar una part de la factura: "Nosaltres estem pressionant, estem disposats a col·laborar en tots els sentits, és a dir, fins i tot hem dit que si convé estudiaríem la manera de col·laborar econòmicament, per tant col·laborarem en tot el que sigui necessari per negociar la sortida d'aquests camions a l'autopista"

Si la prohibició de circular per l'N-2 és de 12 hores, el cost per a les administracions suposaria entre 6 i 7 milions i pujaria fins a 11 si es fa durant tot el dia. Són diners que s'han de pagar a la concessionària que ja ha advertit que s'haurà de tenir en compte també que un volum més elevat de camions a l'autopista incrementarà els seus costos de manteniment.

Más información

Els que s'oposen frontalment són els transportistes. No volen pagar, ni tant sols un preu reduït. Consideren que és injust i avui mateix han enviat un escrit a la ministra reclamant que se'ls tingui en compte en les negociacions. El Secretari General d'Asetrans Carles Palacio diu que es plantegen fins i tot mobilitzacions: "No és just que se'ns faci pagar perquè no hi hagi una alternativa correcta i estigui la Nacional II en l'estat miserable en que la tenen"

Els alcaldes de la zona, especialment el de Bàscara han criticat la lentitud per solucionar un problema que deixa un rastre insuportable de morts. Sobre el desdoblament, el conseller ha explicat que no serà total. Només dels trams més crítics. De fet, segons ha dit el pressupost previst passa dels 700 als 300 milions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00