¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Ajut humanitari a una nau del Besòs

La Creu Roja està donant ajut humanitari a les desenes de persones que malviuen en una nau industrial abandonada, al barri de Besòs de Barcelona

Les condicions de vida són molt precàries als assentaments /

L'entitat intenta guanyar-se la confiança dels "sense sostre" per a mirar de convèncer-los que busquin un altre lloc per dormir. Segons l'ONG, la precarietat d'aquesta nau la fa inhabitable.

Creu Roja va detectar, el mes de novembre passat, que aquest assentament situat al carrer Puigcerdà necessitava una intervenció humanitària urgent. Ara ja fa 15 dies que 5 membres de l'entitat hi van cada dia.

De moment ofereixen a les persones que hi viuen mantes, roba d'abric, aigua i menjar. Però la intenció a curt termini és que puguin abandonar aquesta nau industrial, que és a l'hora taller, magatzem i habitatge per a molts immigrants que recullen ferralla per Barcelona.

El coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, diu que el problema principal són les condicions d'insalubritat d'aquesta nau: "L'espai és totalment inadequat, això és obvi. No té subministres bàsics, no està condicionat perquè hi dormin persones i hi puguin fer vida com tothom pot entendre"

Creu Roja reconeix que algunes persones encara són reticents a rebre ajut perquè, com que són immigrants sense papers, tenen por que les denuncien i expulsin del país.

L'ONG els dona totes les garanties de confidencialitat, però a aquest perfil de persona li costa molt guanyar confiança. En tot cas, el que pretén Creu Roja és buscar una sortida per a les 120 persones que cada nit dormen en aquesta nau industrial. Això sí, diu que només ajudarà les persones que ho vulguin i ho demanin.

Cargando