¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Cada cop més nens es queden sense dinar

Demolidor és el panorama que descriu un informe del Consell Escolar Municipal de Girona sobre els menjadors escolars. Diu que no hi ha dades per quantificar-ho però que cada cop hi ha més nens que al migdia marxen a casa sabent que no dinaran

La sol.licitud de beques aquest any ha baixat un 15 per cent perquè les famílies no poden pagar la part que els correspon del menjador dels seus fills.

I el més preocupant, segons aquest informe, és que on menys alumnes es queden a dinar a l'escola és als barris on està clar que hi ha més necessitats. A la zona de Santa Eugènia i Sant Narcís, només dinen als centres el 18 per cent dels alumnes, tot i ser el sector de la ciutat amb més famílies amb necessitats socioeconòmiques.

També assegura que això està fent créixer cada cop més les desigualtats entre escoles. Literalment, afirma que cada vegada hi ha més nens que mengen a l'entorn de les escoles, dins un cotxe o al bosc, nens que marxen a casa al migdia sense tenir la certesa que faran un àpat o amb la certesa que no el faran. La regidora d'Educació de Girona, Isabel Muradàs, ha explicat que crearan una comissió conjunta amb la Generalitat per resoldre o minimitzar aquests casos: "Com podríem ajudar des de les institucions? En tots cas sensibilitzant, que no quedin beques concedides que s'hagi de renunciar perquè les famílies no puguin accedir"

El consell escolar municipal diu que s'estan vivint situacions límit contràries als valors educatius. També denuncia que continua el retard reiterat en el cobrament de les beques de menjador i que no es dona prioritat a les famílies que tenen més necessitat.

Cargando