¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

L'AVE a Figueres ha transportat 90 mil viatgers en un mes

De mitjana, el nivell d'ocupació dels trens no arriba al 50%, però hi ha serveis com els de primera hora del matí que freguen el 100%

El tren d'alta velocitat AVE /

Prop de 90 mil viatgers han utilitzat l'AVE a Girona i Figueres durant el primer mes de funcionament. Això vol dir que en general, el nivell d'ocupació dels trens no ha arribat al 50 per cent, però hi ha determinats serveis, per exemple els de primera hora del matí, que freguen el 100 per cent . Segons RENFE la gran majoria dels usuaris de l'AVE són conductors que han canviat el cotxe pel tren.

Durant el primer mes, 68 mil persones han utilitzat els serveis Avant, els que uneixen Figueres i Girona amb Barcelona. La mitjana d'ocupació de tot el mes se situa en el 60 per cent, però el nombre de viatgers ha anat creixent a mesura que han anat passant els dies. I ara mateix hi ha determinats trens que van gairebé plens. Per exemple, el primer convoy que surt de figueres i el primer de Barcelona en direcció nord freguen el 100 per cent d'ocupació de les places Avant. Els caps de setmana també hi ha trens amb una ocupació que supera el 80 per cent. El responsable dels serveis d'alta velocitat a Catalunya, Félix Martín, assegura que la major part dels usuaris venen del cotxe i que un 17 per cent utilitza els abonaments.

En el cas dels serveis AVE, el nombre de passatgers supera els 21 mil. Hi ha viatges de negocis, però bona part són d'oci. De fet, els trens en direcció Madrid de divendres a la tarda i els que sorten de Madrid en direcció Figueres els diumenges a la tarda són els que tenen una ocupació més elevada. Félix Martín asegura que l'ocupació de les places d'AVE creixerà de cara a la primavera, encara que ja no hi hagi tarifes promocionals que són més barates i les que ha utilitzat la gran majoria de passatgers.

Renfe assegura que les xifres compleixen les seves espectatives i que de cara a la primavera podrien retocar l'oferta. No han concretat res, però Félix Martín, ha explicat que estan estudiant incrementar el nombre de places a primera hora del matí i posar algun tren de Barcelona a Figueres entre les 4 i dos quarts de 7 de la tarda, un forat sense servei que va ser molt criticat pels usuaris.

RENFE, malgrat les crítiques rebudes per part de les companyies aèries, ha defensat la baixada de preus de l'11 per cent que es va aplicar divendres a les tarifes d'alta velocitat. Diu que els objectius són captar més clients i millorar la rendibilitat econòmica.

Cargando