Sociedad

Rajoy: Catalunya seguirà a Espanya perquè "ens uneix tot"

El president del Govern, Mariano Rajoy, s'ha mostrat avui convençut que Catalunya seguirà formant part d'Espanya i que així ho vol la immensa majoria de catalans. "Ens uneix absolutament tot"

El presidente del Ejecutivo español, Mariano Rajoy, durante su comparecencia en Lima (Perú)EFE/RAÚL GARCÍA

Rajoy s'ha referit al debat sobre Catalunya en el seminari sobre el futur de l'economia espanyola organitzat per The Economist i que ell ha inaugurat a Madrid.

Ha estat després de la seva exposició inicial quan el presentador de l'acte ha al·ludit a les aspiracions sobiranistes de Catalunya per plantejar si, amb el sistema actual, aquesta comunitat pot seguir formant part d'Espanya: "Sí. No es preocupi vostè, que sí", ha respost Rajoy.

Más información

"Amb Catalunya ens uneix tot, segles d'història, relacions comercials, personals, la quantitat de catalans que han anat a viure a altres regions, la quantitat de gallecs, andalusos, etc que han anat a viure a Catalunya ... Ens uneix absolutament tot i el que hem fet junts al llarg dels últims anys, com el procés d'integració europea ", ha subratllat.

En aquesta línia, ha assenyalat que té l '"absoluta convicció" del que vol la immensa majoria de catalans: "que seguim com estem actualment".

Per això, s'ha preguntat per què alguns volen privar d'Espanya a aquesta immensa majoria. "No veig, ha reiterat, que els catalans vulguin que se'ls privi de la seva condició d'espanyols".

Ha reconegut que qui vulgui plantejar-ho pot fer d'acord amb la legislació vigent i si vol canviar la Constitució ha intentar d'acord amb els procediments legislatius i tenir els vots suficients per aconseguir el seu objectiu.

El cap del Govern ha recordat que "aviat" tindrà una conversa amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i que ell estarà sempre obert al diàleg ia escoltar a tothom.

Però ha recalcat que l'únic que no se li pot demanar a ell és que incompleixi la llei

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00