Sociedad

Zaragoza nega haver contractat detectius per espiar l'exparella de Pujol

El socialista assegura que no s'ha apartat mai de la llei i amenaça amb accions legals arran de la notícia de 'El Mundo'. El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, demana que s'investigui a fons per depurar responabilitats

José Zaragoza, en una imatge d'arxiuCADENA SER

A través d'un comunicat, José Zaragoza, afirma que el contingut de la informació d'aquest diari no s'ajusta a la realitat i que les conductes que se li atribueixen no són certes. 'El Mundo' ha publicat un expedient d'un contracte de l'empresa Método 3 on figura el PSC com a client i José Zaragoza com a contacte.

Segons el diari, el considerat número dos de José Montilla va contractar el 26 de maig del 2010 els seguiments a Victoria Álvarez a l'agència Metodo 3. Aquest seguiment formava part d'una investigació integral per conèixer les finances de CiU.

Zaragoza insisteix que en cap moment s'ha apartat del que estableix la llei en l'exercici de les funcions com a secretari d'organització del PSC.

Más información

En aquest sentit, afegeix que ha traslladat als seus advocats que estudiïn la informació que apareix avui publicada a 'El Mundo' per fer valer, diu, els seus drets legals.

L'actual cúpula del Partit dels Socilaistes, encapçalada per Pere Navarro, continua de moment en silenci mentre que José Montilla ha sortit en defensa del seu número 2 al partit l'any 2010. Montilla assegura que li consta que el PSC ni va encarregar ni va pagar cap agència de detectius perquè enregistrés la trobada entre la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola.L'actual senador ha afegit que no es dediquen a aquest tipus de coses.

El conseller de Presidència, Francesc Homs, qualifica de lamentable tot l'afer. Diu Homs que Convergència ja farà el que cregui necessari, però ell no ha estalviat qualificatius : "La direcció del partit ja prendrà la decisió que consideri oportuna. Com a Govern, el que he de dir és que estic estupefacte. No sé trobar paraules al diccionari per descriure aquest sainet. És una cosa molt lamentable, perquè això tot plegat va contribuint a minar, i de quina manera, la confiança de tots en tots".

El PP de moment evita acusar obertament al PSC. El portaveu Enric Millo demana que s'investigui a fons per depurar responabilitats mentre es plantegen per quina via emprendre accions judicials.

Millo posa en marxa el ventilador i recorda que, en el moment dels fets, al 2010, a Madrid manava Rubalcaba, a Catalunya José Montilla i a Interior Joan Saura.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00