Sociedad

Homs desafia Rajoy: "Que permeti la consulta"

El Govern crea el Consell Assessor per a la Transició Nacional i impulsa un pacte pel dret a decidir al Parlament

El conseller de la Presidència Homs desafia a Rajoy i diu que si n'està tant segur, que permeti la consulta: "És així de senzill. En democràcia, les apreciacions que pugui fer qualsevol es diluciden votant. El senyor Rajoy, si vol, té competències per organitzar una consulta".

El Govern ha donat avui compliment a un dels punts del pacte amb Esquerra i aprova la creació del Consell Assessor per a la transició nacional que tindrà per objectiu ajudar al Govern en matèria legislativa i jurídica en tot aquest procés.

En paral.lel i sobre tot per satisfer les demandes d'Iniciativa per Catalunya, que volia que el procés el guiï el Parlament, l'Executiu també proposa la creació d'un Pacte Nacional pel dret a decidir. Això serà com una mena de grup de treball, sota el paraigües de la cambra catalana, però que encara no té especificades les funcions.

Más información

Sobre les Iniciatives Legislatives Populars que arriben avui al Congrés diu Homs que fa molt mal d'ull que el PP voti a favor dels toros i en contra de la dació en pagament.

I el Conseller de Presidència també apunta que segons la Llei d'Estabilitat Pressupostària, el sostre de dèficit per les Comunitats Autònomes estaria aquest any al 1,7 i no al 07 per cent. Amb aquesta diferència la Generalitat hauria de fer la meitat de retallades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00