Sociedad

Mas insta a Sánchez-Camacho a presentar una demanda per espionatge

Els casos de corrupció que assetgen els partits catalans marca la sessió de control al Govern del Parlament de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, al ParlamentACN

El president de la Generalitat ha recomanat a Alicia Sánchez-Camacho que presenti una demanda per aclarir qui està al darrera d'aquest suposat cas d'escoltes: "Per aquest espionatge, vostè el que ha de fer és presentar una demanda. Jo m'he trobat amb guerra bruta i he presentat querelles contra gent poderosa. No només serà transparent, sinó que serà coherent"

Mas també ha demanat a la dirigent del PP que aporti les seves propostes a la ponència de la llei de transparència en lloc d'anar per lliure, tenint en compte que no tenen prous diputats per aprovar res.

Sánchez-Camacho ha replicat que no es faci ara "oportunisme polític" per la seva trobada amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. "No ens poden donar lliçons de moral", ha assegurat.

Más información

La popular també ha aprofitat per demanar-li a Mas que plantegi al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la necessitat d'un nou model de finançament. "Recuperi l'entesa", li ha reclamat. Mas ha respost que li plantejarà el que ell consideri oportú, i això passa per convocar una consulta sobre el futur de Catalunya.

Després de la intervenció de Sánchez-Camacho, el president d'ERC, Oriol Junqueras, no ha pogut evitar referir-se a la popular. El republicà ha constatat que el fet que "alguns partits que tenen dotzenes d'imputats acusats i fins i tot condemnats per corrupció" i que tramiten lleis de transparència al Congrés "carregades d'excepcions i matèries reservades s'atreveixin a proposar-se ells mateixos com a inquisidors i fiscals repugna el sentit més bàsic de l'ètica de la majoria de ciutadans".

Per la seva part, el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha entregat a Mas el decàleg de mesures que van fer públiques dimarts, i li ha recordat que moltes d'aquestes iniciatives han estat votades en contra per CiU. "Es compromet a què no hi hagi imputats? Es compromet a què els corruptes no puguin contractar amb cap administració pública? Es compromet a què hi hagi agendes públiques, registre de lobbys i democràcia participativa?", li ha preguntat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00