Sociedad

Augmenta l'entrada d'heroïna i tabac de contraban a través de l'aeroport del Prat

La Guàrdia Civil va fer l'any passat un increment important del nombre d'intervencions d'aquesta droga i també de cigarrets. Com a novetat també, els agents han notat un augment de delinqüents que envien al nord d'Àfrica una gran quantitat de telèfons mòbils i aparells electrònics robats a turistes a Barcelona

La Guàrdia Civil ha trobat droga a l'aeroport a llocs inversemblants, com ara a un carregament de calçotetsGuardia Civil

L'aeroport del Prat continua sent la porta d'entrada de droga a Catalunya. L'any passat la Guàrdia Civil va comissar en aquesta frontera aèria més de 211 quilos de substàncies estupefaents i va detenir 53 persones, 13 d'elles espanyoles. D'un any per l'altre s'ha disparat la intervenció d'heroïna passant de prop de dos quilos el 2011 a 27 durant el 2012.

També es dispara l'entrada de tabac de contraban segons el balanç de la Guàrdia Civil, amb un augment del 167 per cent dels cartrons, amb més de 325 mil, que van arribar sobretot procedents de l'est, de països com Rússia, i que no portaven el precinte conforme han pagat impostos.

La intervenció de puros també ha crescut un 22 per cent. Per altra banda, es manté l'evasió de diners sense declarar cap a d'altres països. En tot l'any passat van detectar 3 milions d'euros, un milió menys que durant el 2011 ja que les quantitats que portaven a cada viatge eren menors.

Más información

En alguns casos, segons els agents, desconeixien que a partir dels 10.000 euros s'han de declarar a la frontera i en d'altres els portaven ben amagats com dins de compreses o pots de ColaCao.

També van detenir 10 persones que havien comprat mòbils, ordinadors, càmeres de vídeo i fotos robats i que els portaven cap al nord d'Àfrica per vendre'ls allà.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00