¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

En defensa de la cultura

Una vintena llarga d'institucions culturals presentaran dimarts que ve un manifest unitari en defensa de la cultura i les arts

Aara fa un any el món de la cultura ja va sortir al carrer per manifestar-se contra les retallades /

El document va adreçat a les administracions públiques i en especial al govern de Mariano Rajoy i expressa el malestar del sector davant les mesures d'austeritat que els afecten.

El manifest el presentaran dimarts al matí el director del Centre d'Arts Santa Mònica, Vicenç Altaió, i el Vicepresident del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, acompanyats d'un representant de cadascuna de les 24 institucions que s'hi han adherit. També hi seran presents personalitats del sector que s'hi han sumat a títol personal.

Serà en una roda de premsa al Centre d'Arts Santa Mònica. El document recull el rebuig a la recent pujada de l'IVA del 21 per cent per a les activitats culturals, així com les contínues retallades que ajuntaments i governs autonòmics i central estan aplicant als pressupostos culturals.

Aquesta no és l'única protesta del sector cultural prevista pels propers dies. Dilluns es reunirà de nou al Teatre Victòria de Barcelona la recent creada "Marea roja cultural" que aglutina els professionals de les arts escèniques en contra de la pujada de l'IVA cultural. Un increment que, asseguren, els està arruïnant.

Cargando