¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Obrir les portes del bufet a l'estranger

Els advocats busquen una nova forma d'esquivar la crisi en la internacionalització, un dels pilars de la segons Fira de l'Advocacia que organitza l'ICAB

Logotip de la Fira de l'Advocacia que organitza l'ICAB /

La segona edició de la Fira de l'Advocacia, busca en la internacionalització una nova eina perquè els bufets obrin les finestres a l'estranger i esquivin la crisi. Aquesta setmana advocats de tot el món es reuneixen a Barcelona.

La Segona Edició de la Fira de l'Advocacia vol donar un impuls a la internacionalització dels bufets catalans, una tendència que no ha parat de crèixer des del 2005, a causa de la globalització.

La Fira, que organitza el Col·legi d'Advocats de Barcelona, reuneix professionals de tota Europa, així com de països extracomunitaris, i pretén repetir els resultats de l'edició del 2011, en la qual 250 lletrats van reunir-se a la capital catalana en la primera trobada a nivell europeu per abordar els reptes de la globalització i la internacionalització.

Segons les dades de la Segona Radiografia de la Professió, els bufets especialitzats en dret mercantil són els que més han obert les portes al mercat exterior, seguits dels de dret civil, una tendència que des del col·legi s'atribueix a "la societat globalitzada en la que vivim".

Entre les iniciatives que proposa la Fira, ubicada a les Drassanes Reials de Barcelona, hi ha l'"Speak Corner", on els advocats poden presentar-se a la resta d'assistents, l'"Speed Networking", on els advocats coneixen altres col·legues amb ràpides entrevistes d'un minut o el "Face to Face", on els participants mantenen una entrevista de més profunditat.

Critica a les taxes judicials

Durant la inauguració de la Fira, el degà del Col·legi d'Advocats a Barcelona, Pedro Yúfera, ha criticat l'ambigüitat de les paraules del ministre Alberto Ruiz Gallardón, després d'anunciar una rebaixa en les polèmiques taxes judicials.

Yúfera ha dit que "s'ha de modificar la polèmica llei com més aviat millor" i, per aconseguir-ho, ha instat "la Defensora del Poble a presentar el recurs d'inconstitucionalitat".

El degà també ha anunciat que recolzaran la vaga de jutges i fiscals del proper dia 20 perquè una de les reivindicacions és, precisament, l'eliminació d'aquesta llei de taxes.

Cargando