¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Atur de llarga durada, carreró sense sortida

És la conclusió d'un estudi del Consell Econòmic i Social de Barcelona que apunta que 4 de cada 10 aturats de la ciutat fa més d''un any que no troben feina

A més, destaquen que és especialment greu el cas dels majors de 54 anys.

El nombre de barcelonins que estan a l''atur des de fa més d'un any va créixer un 16% entre 2011 i 2012. L'estudi indica també que l'atur de llarga durada és més greu en el cas de les dones i els treballadors majors de 54 anys. Aquesta situació és especialment preocupant al sector industrial, on gairebé la meitat dels aturats són de llarga durada. Pel que fa a les dades per districtes, Nou Barris és la zona on hi ha més atur de llarga durada.

Juan José Casado, membre d'UGT i del Consell Econòmic i Social, destaca "el risc d'exclusió social que comporta aquest tipus d'atur i això genera una tensió creixent sobre la cohesió social i desequilibri entre els diferents barris de la ciutat".

Per mirar de trencar aquesta dinàmica, el Consell Econòmic i Social de Barcelona ha fet una proposta de resolució a l'Ajuntament de la ciutat perquè faci inversions productives i fomenti polítiques d''ocupació estable i de qualitat.

Cargando