Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

La Fiscalia estudia investigar l'espionatge d'ofici

El fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, apunta que estudien la possibilitat d'obrir una investigació general centrada en l'actuació de l'agència de detectius Método 3

El fiscal jefe de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, en los estudios de Ràdio BarcelonaXAVIER SÁNCHEZ

El fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, en una entrevista al programa L'Hora L de la Cadena SER ha assegurat que "no tenia ni idea i no havia sentit mai rumors" referents a una xarxa d'espionatge. Rodríguez Sol apunta que estudien la possibilitat de fer una investigació davant el supòsit que es tracti d'una activitat generalitzada i una manera de fer. "Veure si això ha estat una activitat repetida en el temps i intentar controlar tota la informació que pugui haver-hi"

Martín Rodríguez Sol, ha explicat que l'actuació en cap cas serà immediata, perquè la Fiscalia vol saber quin abast té la presumpta trama d'espionatge però considera que tot plegat pot constituir un delicte de revelació de secrets i ha recordat que el Codi Penal estableix que un espionatge constitueix un delicte si no hi ha un consentiment de les parts.

Más información

El fiscal ha explicat que d'obrir-se una investigació seria genèrcia tant pels àmbits que afectaria com pel temps. És a dir, que el que s'investigaria no és el contingut del que es va espiar sinó l'espionatge en sí:

Martín Rodríguez Sol ha deixat clar que l'escolta del restaurant "La Camarga" entre l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola i Alícia Sánchez-Camacho "és un delicte claríssim. El fet de l'enregistrament ja és un delicte punible, no cal que ni publicar-lo en un mitjà de comunicació".

Rodrígue Sol ha apuntat també que "en dos anys hauríem de ser capaços de poder enllestir una causa per molt complexa que sigui" i ha posat com a exemples d'endarreriments els casos del Palau de la Música o d'Adigsa.

El fiscal en cap diu que li agradaria "que la gent seguís confiant en la justícia perquè els jutges, bé o malament, són independents"

Pel que fa a quan ha de plegar un polític imputat, Martín Rodríguez Sol creu que ha de ser quan el jutge acabi la instrucció, entengui que els fets són delicte i que hi ha persones acusades. Rodríguez Sol adverteix que "s'ha utilitzat molt el terme imputat que ens hem inventat una mica entre tots" i destaca que un aforat "té la desgràcia de veure com es diuen coses sobre ell als mitjans de comunicació sense que pugui dir la seva davant un tribunal"

En aquest sentit, reconeix que "la llei de procediment criminal ve del segle XIX i està malament feta".

El fiscal en cap ha estat irònic quan se li ha preguntat que pensa quan veu que les cúpules dels partits surten a dir que posen la ma al foc per un polític imputat: "La unitat de cremats hauria de demanar augment de plantilla"

Rodríguez Sol, pel que fa al procés sobiranista, ha afirmat també que "el fiscal té l'obligació de defensar la legalitat, però no actuarà fins que no hi hagi una flagrant vulneració de caràcter penal i no crec que això arribi a passar"

"La gent hauria de seguir confiant en la justícia." (15/02)

30:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130215csrcsrnac_7.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00