¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Pocs incidents al Prat per la vaga d'Iberia

Des del comitè d'empresa s'assegura que s'estan complint els serveis mínims. No hi ha hagut grans aglomeracions davant els taulells d'Iberia i Vueling i només s'ha viscut la protesta dels treballadors a la terminal T-1

La vaga d'Iberia no ha portat grans incidents a l'aeroport del Prat /

Els afectats són una cinquantena de vols d'Iberia entre Barcelona i Madrid, 18 d'Air Nostrum a Pamplona, Burgos i Salamanca i 78 més de Vueling. A aquests s'hi hauran de sumar els vols que operen altres companyies que també fan el manteniment, el check-in o el handling amb personal d'Iberia.

Malgrat que la vaga d'Iberia s'està produint a l'Aeroport de Barcelona sense incidències destacades i amb el compliment del 100% dels serveis mínims, la jornada no s'escapa de les habituals queixes dels passatgers que, sense haver rebut cap informació prèvia, s'han trobat, aquest dilluns, amb el seu vol cancel·lat

En la majoria dels casos, els passatgers afectats són de Vueling. És la companyia que més vols ha hagut de cancel·lar aquest dilluns des del Prat, una setantena, a conseqüència de la vaga d'Iberia. I és que aquesta companyia de baix cost opera a Barcelona amb personal de terra d'Iberia. De fet, l'aerolínia espanyola opera els serveis de facturació en finestreta i també de pista a gairebé el 80% de les companyies instal·lades al Prat.

La primera jornada de vaga d'Iberia, convocada per tots els sindicats de la plantilla en protesta per l'ERO que preveu l'acomiadament de 3.800 llocs de treball al conjunt de l'Estat, ha causat aquest dilluns al Prat la cancel·lació de més d'un centenars de vols. Les companyies, que en la majoria dels casos ja va comunicar aquest diumenge els itineraris afectats, ofereixen als passatgers afectats l'opció de canviar el bitllet o volar amb una altre companyia, i, en alguns casos, es retornen els diners dels bitllets.

En el cas d'Iberia, l'aerolínia ha ofert solucions alternatives a 70.000 dels seus clients afectats per la primera setmana de reivindicacions convocada pels sindicats. Els sindicats d'Iberia també han convocat vaga per a les setmanes del 4 al 8 de març i del 18 al 22 de març sense afectar a les vacances de la Setmana Santa que comença el dissabte 23.

Cargando