¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Burocràcia contra emprenedoria

Dos emprenedors catalans porten 11 mesos esperant un document per poder posar en marxa un negoci que donaria feina a 25 persones. Sovint es parla de l'excés de burocràcia per muntar empreses i aquí tenim un bon exemple

Imatge de l'espai Green Indoor Park a les Franqueses del Vallès /

Els dos socis han invertit més de 300.000 euros i ho tenen tot a punt per obrir un espai de 12.000 metres quadrats a Les Franqueses del Vallès per practicar karting elèctric, ciclisme i d'altres esports en família pioner a tot l'Estat. Diuen que, si no els donen aviat la llicència, s'ofegaran abans de poder obrir.

El projecte es diu Green Indoor Park. Té 12.000 metres quadrats amb les instal.lacions pràcticament a punt i una vintena de persones ja seleccionades pendents de la llicència d'activitats per signar el contracte i començar a treballar. Alguns, fins i tot, ja estan donats d'alta pel manteniment de la instal.lació.

Segons els emprenedors, quan ara fa 11 mesos van consultar si podien instal.lar el seu negoci, l'Ajuntament els va dir que el procés era llarg però que en mig any ja s'haurien fet les gestions per poder posar-lo en marxa.

S'havia de fer la modificació de sol agrícola per sol d'activitats recreatives i obtenir la llicència d'activitats. Passat prop d'un any, no tenen ni una cosa ni l'altra. Curiosament, tot i no disposar de la llicència, ja els han fet pagar la taxa corresponent.

Des de l'Ajuntament de Les Franqueses expliquen que aquests processos són lents i que aquest cas no difereix de qualsevol altre. Entre d'altres coses, diuen que la Generalitat ha de donar el vist i plau i també han hagut de consultar a l'Agència Catalana de l'aigua per si es podia perjudicar algun element del subsol.

L'última referència que tenien els emprenedors era que podien obrir entre aquest mes i el mes de març però ja els han dit que, com a mínim, hauran d'esperar dos mesos més.

L'emprenedor Albert Abelló ha posat en marxa "Ilustrum" un web catala que permet fer coleccions virtuals de cromos (23-12-12)

Una afició feta realitat: DARK ARROW CLIMBING, el negoci de l'emprenedor Jordi Salas (26/05/12)

04-03-12 Tot és Comèdia. L'emprenedor Víctor Pedrera, que va deixar la feina al banc per muntar VIPIC CLUB

Cargando