Sociedad

Cimera policial sobre l'espionatge

El director general de la Policia rep avui el director adjunt operatiu i el cap superior de Catalunya. Segons fonts d'Interior, la trobada té dos objectius principals: recuperar el material sensible de l'agència Método 3 i concretar el camí a seguir

El cap superior de la policia a Catalunya, Agustín Castro Abad, en una imatge d'arxiuACN

La cúpula de la Policia es reuneix avui a Madrid per marcar l'estratègia que han de seguir per investigar la presumpta trama d'espionatge a Catalunya. La policia també estudiarà la manera d'impedir que els dossiers elaborats sobre polítics, empresaris, jutges o fiscals arribin a mans poc fiables.

Más información

El cap superior de la policia a Catalunya, Agustín Castro Abad, es reunirà a Madrid amb els seus superiors per tractar a fons quins són els passos que han de seguir els investigadors els pròxims dies, sobretot per evitar que aquesta informació sensible arribi on no toca. Preocupa també la possibilitat que els dossiers acabin en mans de serveis d'informació nacionals i fins i tot estrangers.

El propietari de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, va declarar divendres davant la policia tal i com va avançar la SER. Ho va fer de forma voluntària per explicar que el seu despatx va treballar sempre per encàrrec i mai a iniciativa pròpia. A més, va acusar dos ex empleats de filtrar la informació als mitjans després d'haver-la robat dels ordinadors de l'empresa, que va quedar dissolta per fallida.

Hi ha un element clau de la declaració del propietari de Método 3; va advertir als policies que com que aquests documents poden haver estat robats dels ordinadors (i per tant, obtinguts de forma il.legal) no tindrien cap validesa tampoc en una investigació oficial de la policia. Davant la possibilitat que els agents determinin pràctiques il.legals dels seus empleats, com ara escoltes o seguiments, Marco vol posar la vena abans de la ferida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00