Sociedad

Vall d'Hebron, líder en transplantaments de pulmó

Al centre barceloní s'han fet 66 intervencions durant el 2012, gairebé el doble que el segon amb més operacions, el Complex Hospitalari de la Corunya, amb 35. El transplantament de pulmó és el quart més practicat, a molta distància del de ronyó i fetge, però a prop del de cor

L'Hospital de la Vall d'Hebron de BarcelonaRAFFAELLA PAGANO - ACN

La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica dedica el 2013 a aquest tipus d'intervencions que, amb 238 casos a Espanya durant e 2012, gairebé iguala els 247 transplantaments cardíacs que s'han fet en el mateix marge temporal.

La doctora Mercedes Canela, cap dels serveis de cirurgia toràcica de la Vall d'Hebron diu que l'equip de transplantaments del que forma part està molt ben greixat i que això explica que el centre hospitalari barceloní lideri el nombre d'intervencions a Espanya: "És el reflex d'un equip pioner en transplantament pulmonar des del principi, és el resultat de la implicació dels diferents serveis. Un equip de pneumologia potent que ha liderat des del principi i s'ha preocupat moltíssim per tot el que és el tema del transplantament"

Más información

El transplantament es practica a malalts amb afeccions pulmonars avançades, irreversibles i que, en molts casos, obliguen el pacient a viure vinculat a una màquina. El fet que des de fa uns anys també s'utilitzin els òrgans de donants que moren per aturada cardíaca ha augmentat l'oferta de pulmons per atendre els prop de 500 malalts que esperen a ser intervinguts. La mitjana d'espera a Espanya és de sis mesos per rebre un transplantament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00