Sociedad

Els detectius, davant del jutge

Els quatre empleats de l'agència Método 3 detinguts ahir passaran avui a disposició judicial. El director i propietari de l'agència de detectius ha negat haver realitzat o encarregat als seus empleats enregistraments al restaurant barceloní La Camarga

Francisco Marco, director de Método 3, en una foto d'arxiuEFE

Aquesta versió es contradiu amb la de dos dels detinguts, empleats de Mètode 3: el detectiu que va fer les fotos de l'ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola i el treballador que va posar la gravadora al gerro de la taula on es van asseure. Un d'ells ha arribat a insinuar que Alicia Sánchez-Camacho sabia que estaven gravant aquesta trobada. Els quatre detinguts estan acusats per la policia de revelació de secrets.

El director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, ha negat durant la seva declaració a la policia haver enregistrat la conversa que van mantenir la líder del PP a Catalunya i l'exparella del fill de Pujol al restaurant la Camarga l'any 2010.

Más información

Segons el seu advocat, Marco ha dit que no té res a veure amb aquest afer. La seva versió, però, es contradiu amb la de dos treballadors seus que han reconegut davant la policia que van fer les escoltes. Un d'ells, fins i tot, ha insinuat que Alícia Sánchez-Camacho sabia que l'estaven gravant. El director i 3 detectius de Método 3 van ser detinguts per revelació de secrets, i han estat declarant fins passades les 3 de la matinada.

Francisco Marco no ha aportat llum a la investigació. De fet, només ha volgut respondre a la primera pregunta de la policia i ha estat per negar-ho tot: Ni va fer la gravació ni la va encarregar als seus treballadors.

Abans que ell, però, havien declarat un detectiu de l'agència, Julian Peribáñez, responsable de seguiments de Método 3 a Barcelona, i Àlex Borreguero, que feia de missatger a l'empresa. Aquest treballador ha insinuat que la presidenta del PP català estava al cas que s'estava gravant la conversa que mantenia amb l'exparella de Pujol Ferrusola.

Borreguero ha explicat a la policia que va proposar que la pròpia Sánchez-Camacho portés el micro al sobre, però aquesta opció va quedar descartada pels seus caps, que van pensar que es posaria massa nerviosa. Per això, va anar a comprar una gravadora i la va amagar al centre de flors de la taula on havien de dinar les dues dones. Fent-se passar per un assistent de Sánchez-Camacho, va entrar al restaurant abans que elles arribessin i va amagar la gravadora. L'altre detectiu, Peribañez, havia de fer les fotos des del carrer, però tenia ordres que només sortís l'exparella de Jordi Pujol, no la presidenta del PP català.

La quarta persona detinguda és la detectiu Elisenda Villena, germana de l'assessora jurídica del PSC.

Els 4 detinguts passaran a disposició judicial durant el dia d''avui. Mentrestant, la policia nacional porta hores custodiant la seu de Método 3 per evitar que hi entri algú i es pugui endur material, que pot ser clau per la investigació. El jutge podria ordenar en breu el registre a la seu de l'agència i en alguns domicilis dels detinguts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00