Sociedad

Ortega denuncia als Mossos el cas d'espionatge

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha presentat una denúncia pel suposat espionatge que l'afecta, i ho ha fet davant els Mossos per donar entrada a la investigació a la policia catalana

La vicepresidenta del Govern, Joana OrtegaACN

A diferència del que va fer la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, Ortega presentarà la denúncia als Mossos d'Esquadra, el que obre la porta a què la policia catalana entri en la investigació. La popular, en canvi, va dirigir-se a la policia espanyola i hi ha hagut cert malestar en el Departament d'Interior pel fet de no poder participar en el cas.

Després de veure el seu nom a la premsa com a possible víctima d'haver estat espiada, la vicepresidenta Joana Ortega ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra perquè determinin si realment ha estat seguida o no i, en el cas que així sigui, qui ho ha fet i qui ho ha manat.

Más información

Amb aquesta denúnica Ortega dóna peu a que la policia catalana se submergeixi en aquest cas després que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, digués que l'Estat envaeix competències i és deslleial per no comptar amb els Mossos a l'hora d'investigar aquests possibles casos d'espionatge.

En aquest sentit, el conseller de Presidència Francesc Homs ha reiterat que la policia catalana està a disposició de la justícia: "És la voluntat d'actuar per arribar fins al final en aquest assumpte i procurar recuperar la confiança en l'Estat de Dret. Al mateix temps, evidentment, pensem que s'ha d'actuar per preservar el bon nom de les persones injustament afectades i especialment també per lluitar contra la imatge que alguns volen donar intencionadament sobre el conjunt del país"

També ha presentat una denúncia el conseller de Justícia, Germà Gordó, per unes informacions del diari El Periódico i Homs ha dit que també ho està estudiant el titular d'empresa, Felip Puig.

Homs ha reconegut que això de l'espionatge fa uns dies semblava una broma però ara té una dimensió que colpeix a la societat catalana i al propi govern, i per això es crea un grup de treball trabnsversal entre els Departaments de Presidència, Interior i Justícia amb un triple objectiu: "Sistematitzar tota la informació disponible, definir les actuacions operatives, judicials i polítiques, que es puguin dur a terme, i emprendre les accions que s'escaiguin."

Homs ha reiterat que a Catalunya estan passant coses que no tenen gaire explicació

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00