¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Tanquen set escoles públiques

La conselleria d'Ensenyament preveu tancar 7 escoles publiques que funcionaven en edificis provisionals perquè diu que ja no són necessàries

Una de les escoles en lluita, Els Aigüerols a Santa Perpètua de Mogoda /

En total, Ensenyament preveu que al setembre es necessitaran 73 grups menys de P3 -la majoria a centres públics-. Per contra caldrà crear mes de 400 noves classes a primària i ESO. La consellera Rigau diu que la decisió respon a l'evolució demogràfica mentre que els pares de les escoles afectades consideren que es tracta d'una decisió econòmica i també política.

La conselleria calcula que el proper curs començaran parvulari vuit-cents alumnes menys que aquest curs. A primària i secundària es preveu en canvi un increment de més de deu mil nous alumnes. La consellera d'ensenyament assegura que el sistema farà un gran esforç per encabir aquests nous escolars que "en el 74% dels casos" tindran plaça en una escola pública.

L'altre cara de la moneda són les escoles que es veuen abocades bé a fusionar-se amb altres centres, bé a transformar-se en centres de secundària o bé directament a desaparèixer. La conselleria té un llistat provisional d'entre 7 i 12 escoles que començaran el curs vinent el seu procés de desaparició. Està confirmat en el cas de les escoles El Castell de Tona i Can Motllor de Terrassa. A partir de setembre, els seus alumnes hauran d'integrar-se en altres centres del municipi. Tres escoles més, el Col.legi Poble Nou de Pineda de Mar, el centre Xarau de Cerdanyola del Vallès i l'escola Gil Cristià de la Selva del Camp, a Tarragona tancaran "progressivament" les portes. Aquestes escoles estaven en edificis provisionals i la Conselleria renuncia a dotar-les d'un emplaçament definitiu. Encara hi ha dues escoles més, l''escola Sant Baldiri de Lliçà de Munt i la Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor que es transformaran en Instituts d'Educació Secundària.

Els pares d'algunes d'aquestes escoles i d'altres a les que s'ha comunicat el tancament d'algun grup ja han començat a mobilitzar-se en defensa de la continuïtat dels seus centres. Creuen que la decisió de la conselleria de tancar les seves escoles no obeeix només a la demografia: té a veure també, segons els pares, amb l'economia i la ideologia política.

Es el cas per exemple de l'escola Joan Coromines de Mataró. Serveis territorials ha comunicat a la direcció de l'escola que el curs vinent tancaran una de les classes de P3, al.legant que hi haurà menys sol?licituds. El portaveu de l'associació de famílies, Enric Castellà pensa però que la Conselleria "vol estalviar-se l'edifici que ha de construir per l'escola i no comparteix el projecte educatiu diferent del centre".

Idèntic perfil té l'escola Els Aigüerols a Santa Perpètua. En aquest cas el tancament del centre s'iniciaria el curs 2014/2015 malgrat que només amb germans l'escola té garantida la matrícula de 22 i 15 nens a P3 en els propers dos cursos. La portaveu de l'AMPA Marta Hiraldo anuncia una resposta contundent de tot el municipi perquè diu, la reducció d'oferta a la seva escola comportaria una sobrecàrrega per a la resta d'escoles públiques del municipi. Hiraldo creu que abans de decidir sobre el futur d'una escola, la Consellera Rigau "hauria de visitar-la i conèixer el que s'està fent". Aquesta tarda els pares faran una concentració a la plaça de la Vila i demà dimecres es reuniran amb el líder d'ICV, Joan Herrera. El govern municipal, a mans d'Iniciativa per Catalunya, comparteix la indignació dels pares.

A Cerdanyola, l'equip de govern ja ha fet arribar a la consellera el seu total desacord amb la decisió "unilateral" diuen, de la Conselleria de tancar els dos grups de P3 a l'escola Xarau i d'aturar definitivament les obres de la nova escola. Demà els pares es manifestaran davant la seu del departament, a Via Augusta.

A Tona, el ple de l'ajuntament va aprovar ahir una moció exigint la continuïtat de l'escola El Castell

Cargando