Sociedad

La policia s'endú de Método 3 dos expedients relacionats amb el PSC

Segons ha pogut saber la Cadena SER, la policia nacional es va emportar ahir durant els registres a Método 3 un total de 3 expedients en paper; dos relacionats amb el PSC i l'altre és un encàrrec del restaurant La Camarga

La policia entra a la seu de Método 3 a l'Avinguda Diagonal de BarcelonaACN

Els agents van estar 6 hores escorcollant els despatxos de l'agència de detectius i avui analitzen el contingut d'una desena de discos durs. Tot apunta que els 4 detinguts passaran demà dijous a disposició del jutge.

Más información

La policia va dedicar ahir 40 agents a regirar l'agència mètodo 3. En sis hores ho van mirar tot, des de la comptabilitat, centenars d'expedients i alguns ordinadors. Al final, segons fonts pròximes al cas, els investigadors, acompanyats dels fiscals Fernando Bermejo i Emilio Sánchez Ulled, es van endur 3 informes; una investigació contractada pel PSC a l'agència de detectius i que no ha trascendit si té alguna cosa a veure amb el famós dinar entre la presidenta del PP i Maria Victòria Álvarez, un altre expedient que és un encàrrec per seguir un polític socialista, del qual tampoc ha trascendit el nom, i el tercer informe, ordenat pel restaurant La Camarga per esbrinar si un cuiner s'emportava menjar. En aquest cas, Método 3 va posar càmeres al local però no va cometre cap il.legalitat perquè els propietaris n'estaven al corrent.

La policia nacional accelera avui la feina per analitzar el contingut dels 7 discs durs que es va endur de la seu de método 3, i l'ordinador portàtil i els 3 llapissos de memòria que va comissar a casa del director de l'agència. L'objectiu prioritari, també de la fiscalia, és trobar l'àudio de la conversa del dinar entre Alícia Sánchez Camacho i l'ex xicota l'any 2010 i que donaria base al delicte de revelació de secrets que de moment la policia imputa als 4 detinguts. Però de l'anàlisi dels discs durs, els agents confien trobar més àudios o vídeos. Van trobar expedients amb converses enregistrades i transcrites però segons fonts pròximes al cas no es tractaria de cap delicte perquè una de les dues parts ho sabia i havia contractat els serveis de Método 3.

Encara no se sap si els 4 arrestats hauran de comparèixer davant la jutge de guàrdia o bé ja ho faran directament davant del jutge d'instrucció número 21 de Barcelona que porta la investigació a partir de la denúncia de la presidenta del PP català. En les últimes hores dos dels detinguts, el director de Método 3 i el jove que va col.locar la gravadora, han presentat l'habeas corpus perquè se'ls posi immediatament a disposició del jutge o se'ls deixi en llibertat.

Sobre la participació o no dels mossos en aquesta investigació. Haurà de ser el jutjat qui determini qui es queda el cas o bé si es fa un equip conjunt, que segons diverses fonts consultades, seria el més convenient. El jutge però té la potestat d'encarregar el cas al cos que vulgui i tenint en compte que la policia nacional és qui va avançar la investigació té tots els números per seguir portant-la.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00