Sociedad

Pere Navarro demana l'abdicació del rei

El líder dels socialistes catalans proposa que el príncep Felip substitueixi el seu pare

El líder del PSC, Pere NavarroGEMMA TORRENTS

El primer secretari del PSC ha demanat aquest dimecres "oberta i públicament la necessitat d'abdicació de l'actual cap d'Estat".

Amb aquestes paraules Pere Navarro ha demanat l'abdicació del rei en el seu fill, el príncep Felip. "Seria un relleu tranquil i respondria a les necessitats dels nostres temps. En cas contrari, molts ciutadans podrien creure que el que tocaria fer seria canviar el sistema monàrquic i penso que no els faltaria raó", ha dit.

"Si no hi ha una reacció a temps crec sincerament que el paper del príncep Felip ha de ser rellevant o pot ser rellevant per arbitrar els profunds canvis que requereix el nostre país".

Más información

Navarro, que ha recordat que ell és un "republicà convençut", ha lloat la contribució de Joan Carles a la democràcia i al benestar d'Espanya, i l'ha qualificat com "un bon Rei".

Tanmateix, per al líder dels socialistes catalans la monarquia "no pot quedar al marge dels canvis" que, segons ell, necessita Espanya, de manera que ha convidat a la Corona que "es modernitzi" i "accepti les normes de transparència que avui exigeixen els ciutadans ".

"No ignoro la polèmica que les meves paraules poden provocar, però estic convençut que cap debat pot evitar en aquests moments, i tampoc aquest. Proposo, per tant, que ho fem amb serenitat i plena responsabilitat", ha explicat.

En aquest sentit ha afegit: "Crec sincerament que el paper del Príncep Felip ha de ser, o si em permeten, pot ser rellevant per arbitrar els profunds canvis que requereix el nostre país. Aquesta segona transició ha de construir-se sobre noves bases institucionals modernes i que concordin amb els nostres temps ".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00