Sociedad

Duran respon a Rajoy que "no pot donar lliçons a ningú" sobre la Constitució

El portaveu de CiU recorda a Mariano Rajoy que no compleix les resolucions del Tribunal Constitucional sobre el pagament del deute a Catalunya

El diputado español Josep Antoni Duran i Lleida, en la sexta sesión plenaria de la Asamblea Parlamentaria Euro-Latinoamericana (Eurolat) en Santiago de ChileEFE

Josep Antoni Duran i Lleida explica que Rajoy i l'executiu que presideix no esta en condicions de donar lliçons sobre el compliment de la Constitució a CiU. El portaveu de la federació nacionalista ha recordat que el govern espanyol no compleix les resolucions del TC sobre el pagament del deute a Catalunya.

A més, ha dit, tampoc compleix "els criteris de solidaritat i igualtat" perquè "no tothom és igual, hi ha qui paguen més i reben menys". Tot i valorar la disposició de Rajoy a reformar la constitució espanyola, Duran ha detectat un "rerefons" en el discurs del president espanyol de defensa de la unitat espanyola i de deixar clar, ha afegit, que Catalunya no pot decidir per ella mateixa perquè no és sobirana.

Más información

Per altra banda, les mesures de reactivació econòmica anunciades aquest dimecres per Mariano Rajoy són "insuficients", segons Duran. El portaveu de CiU en el Congrés dels Diputats, ha retret al president espanyol un discurs "excessivament triomfalista" en el terreny econòmic.

I l'ha acusat de presentar les mateixes mesures que va anunciar en el debat d'investidura i que no ha implementat en el gairebé un any i mig que porta al capdavant del govern espanyol. El dirigent de la federació nacionalista ho considera "un insult" especialment per a les pimes i autònoms que han hagut de tancar en els darrers mesos.

En canvi, Duran ha estès la mà al govern espanyol en la lluita contra la corrupció. Després de presumir de que és CiU -i el president Mas, en particular- qui primer ha obert un debat al voltant d'aquesta qüestió, el dirigent català ha mostrat la disposició del seu grup per negociar possibles mesures de transparència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00