¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Puig es compromet a impulsar un pla de reindustrialització a Flix davant l'ERO d'Ercros

La Generalitat farà "tots els esforços" perquè l'acord laboral entre empresa i treballadors sigui "el més equilibrat possible"

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha titllat aquest divendres de "traumàtic" l'ERO anunciat per l'empresa química Ercros, que afecta a un total de 198 treballadors a tot l'Estat, 156 dels quals de la planta de Flix. El conseller ha garantit que la Generalitat farà "tots els esforços" perquè l'acord laboral entre l'empresa i els empleats sigui "el més equilibrat possible". Puig ha avançat que el Govern estudiarà "possibles alternatives" per tal de poder recol·locar als afectats i ha obert la porta a impulsar nous plans de reindustrialització a la zona. El conseller s'ha compromès a "esmorteir" i compensar "aquest cop dur" per a la indústria i l'ocupació de la comarca de la Ribera d'Ebre.

El conseller ha explicat que l'empresa va comunicar fa tres dies la seva intenció d'aplicar un ERO que afectarà a la planta de Flix després d'haver registrat uns quants anys de pèrdues en la línia de producció de clor. Puig ha lamentat que, amb la Reforma laboral, la Generalitat només té el paper de mediadora en el supòsit de les negociacions laborals entre empresa i treballadors.

En aquest sentit, Puig s'ha compromès a fer "tots els esforços" perquè l'acord laboral sigui el més equilibrat possible i a analitzar en quina situació queda la factoria flixanca. Davant d'aquest escenari, la Generalitat estudiarà possibles alternatives d'activitat industrial, malgrat que no hi ha "massa condicions" en aquests moments donada la situació econòmica.

El titular del Departament d'Empresa i Ocupació ha lamentat que l'empresa hagi pres una "mala" decisió, que ha titllat de "traumàtica per a Flix, la Ribera d'Ebre i el país", i ha obert la porta a impulsar "nous plans de reindustrialització", com s'està fent en altres casos o com s'ha fet en el passat.

Puig ha destacat que la Ribera d'Ebre és una de les comarques que, des de la perspectiva de la indústria energètica i química, presenta una situació de "monocultiu industrial", i és per això que ha garantit tenir "cura" i "sensibilitat" en buscar alternatives de reindustrialització i oferir possibilitats de recol·locació de les persones que es quedin sense feina.

El conseller ha fet aquestes declaracions aquest divendres des de Vila-seca (Tarragonès), durant la inauguració de la nova planta de polímers a l'empresa química Clariant.

Cargando