Sociedad

51 propostes anticorrupció

La segona cimera institucional deixa un document que Artur Mas fa seu i presentarà al Ple del Parlament de Catalunya la propera setmana

Segona cimera anticorrupció al Palau de la GeneralitatACN

La més destacada és l'obligació que els càrrecs públics imputats dimiteixin en el moment que el jutge finalitzi la instrucció del cas i obri judici oral. Mas adverteix, però que per dur això a la pràctica cal un pacte entre els partits.

Referent a això, Mas, ha afirmat, al voltant de la possibilitat que el secretari general del seu partit, Oriol Pujol, sigui imputat per la Trama ITV, que primer s'esperarà la decisió del tribunal i que després "s'actuarà en conseqüència" .

La titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona ha lliurat avui al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un informe amb la seva exposició raonada sobre el cas ITV, que és el pas previ perquè l'alt tribunal català decideixi si imputa al secretari general de CDC, Oriol Pujol.

Más información

Ha recordat, en aquest punt, les paraules que Oriol Pujol ja va dir sobre el cas, en el sentit que ell no seria una molèstia en el procés sobiranista iniciat a Catalunya, de manera que si ha de dimitir o no "és una decisió que prendrà ell en el moment en què hagi l'evidència que el TSJC s'ha pronunciat ", ha apuntat.

Seguint amb les mesures, també es vol tipificar com a delicte penal l'enriquiment patrimonial injustificat i mesures que parlen de transparència, accés a la informació, contractació pública o la regeneració democràtica.

Una altra proposta és revisar a l'alça el termini de la prescripció de delictes i faltes relacions amb l'enriquiment il·lícit. Es diu que aquest termini hauria de ser, com a mínim, de 10 anys.

Sobre contractació pública es proposa publicar a la pàgina web de la Generalitat tots els contractes que subscrigui l'administració autonòmica i pel que fa al codi ètic de conducta s'indica que cal definir les atencions i els obsequis que pot rebre un treballadors públic perquè es consideri atenció protocol·lària i no un regal.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00