Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

En estat d'alerta

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla d'emergències per nevades, el NEUCAT, això vol dir que els efectius estan tots activats per si cal sortir

Una imatge del centre de Barcelona durant la gran nevada de 2010ACN

El temporal començarà aquesta tarda a les comarques de Girona però només s'acumularan 2 centímetres a més de 500 metres. A partir de la mitjanit, però, la nevada s'intensificarà a la Catalunya Central i a les comarques de Tarragona, on es preveuen 20 centímetres a cotes superiors als 700 metres.

S'espera també una baixada de temperatures amb 5 graus sota zero a 1.500 metres, el que a primera línia de la costa, vol dir termòmetres situats a entre 3 i 4 graus durant els pròxims dies.

Tot que no s'espera una nevada tan forta com la del març del 2010, la generalitat demana precaució i sentit comú als ciutadans.

El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha fet una crida a la "precaució" i al "sentit comú" de la ciutadania. Tot i això, ha puntualitzat: "No estem parlant d'una situació com la del 2010, ni molt menys, en quant a hores ni pel que fa a l'afectació. No estem parlant d'això però hem d'estar sempre alerta i actuar amb prevenció".

Más información

"Si hem d'anar a veure la neu, fem-ho en condicions de seguretat. Amb cadenes, mòbils carregats, sabent què fem", ha avisat a la població el sotsdirector d'emergències de Protecció Civil, Sergio Delgado, qui ha insistit que els ciutadans es preparin també dins de casa, sobretot els que viuen en zones aïllades, garantint que tenen els medicaments que necessiten de forma ordinària i disposar de l'aigua suficient i d'un transistor amb piles.

Aquesta situació podria allargar-se fins a principis de la setmana vinent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00