¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Han començat a arribar els 70.000 congressistes que participaran al MWC

Els hotels de Barcelona estan complets i 1.600 agents de Mossos i policies locals vetllaran per la seguretat i la mobilitat d'aquest important esdeveniment

Han començat a arribar a Barcelona els 70.000 congressistes que participaran al Mobile World Congress que se celebra del 25 al 28 de febrer. La fira de referència mundial sobre telefonia mòbil es fa per vuitè any consecutiu a Barcelona i els organitzadors calculen que deixarà a la ciutat i la seva àrea metropolitana més de 300 milions d'euros.

Garantir la seguretat i la mobilitat

Garantir la mobilitat i la seguretat són dos reptes fonamentals en un esdeveniment d'aquestes característiques. 2600 persones vetllaran perquè no hi hagi incidències importants. Seran 1.600 policies, entre Mossos d'Esquadra i policies locals de Barcelona i Hospitalet. Una xifra que triplica la de l'any passat amb l'objectiu de donar cobertura a tot el recinte de Gran Via, molt més gran que el de Plaça d'Espanya i que suposa un terreny nou tant pels congressistes com per les forces policials.

A més de la seguretat es destinaran nombrosos efectius a garantir la mobilitat en la circulació a l'entorn del recinte firal a l'Hospitalet. Però també sobretot al transport públic amb una presència policial destacada a andanes i recorreguts més habituals. Hi haurà també 1.000 agents de seguretat privada controlant els accessos. La Cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Cristina Manresa, assegura que "el principal repte és blindar el recinte firal que és molt segur".

A més en les darreres setmanes s'ha informat al gremi de restauradors i treballadors dels centres comercials propers a la fira per ensenyar-los a actuar si detecten robatoris o incidents.

3.000 congressistes més

Enguany hi participaran 3.000 congressites més que en l'edició de l'any passat. La meitat són alts càrrecs directius de les principals empreses del sector i hi ha persones acreditades de més de 200 països. L'Aeroport d'El Prat espera aquesta setmanaun 10% més de passatgers del que és habitual en aquestes dates.

Diumenge serà el dia de més afluència i per primera vegada a Espanya aterrarà a El Prat l'avió més gran del mon, l'AIRBUS-380 procedentde Dubai amb 517 passatgers a bord.D'aquesta manera la companyia Emirates incrementa en 157 el nombre de passatgers que transporta en un avió. La responsable d'operacions de l'Aeroport de El Prat, Margarita Loma, diu que "a totes aquestes xifres s'hi han de sumar els vols privats".

Només aterrar, els congressistes ja es podran acreditar i obtenir informació de la ciutat i del congrés a través de 18 posters amb smart tags que ha instal·lat AENA.

RENFE també ha incrementat el nombre de places en 2.500 amb motiu del Mobile World Congress i els hotels de la ciutat estan complets. El president del gremi d'Hotelers de Barcelona, Jordi Clos, assegura que "és l'event més important de tots els que es fan a la ciutat", "cap altre supera aquestes xifres d'ocupació".

Nou recinte

El Congrés se celebra per primera vegada al recinte firal de la Gran Via i això ha permès ocupar un 25% més de superficie. Una de les novetats d'aquesta edició és que s'incorpora la tecnologia NFC, Near Field Communication, que permetrà que els assistents puguin fer transaccions amb el mòbil i utilitzar-lo en alguns taxis, hotels, restaurants i comerços de Barcelona.

Les persones que es vulguin desplaçar amb transport públic fins al recinte firal de Gran Via, poden utilitzar la línia del Baix Llobregat dels ferrocarrils de la Generalitat fins a la parada EUROPA/FIRA. També poden agafar la línia d'autobús H-12 fins a Plaça Europa o la línia 79 fins la parada Pedrosa A. Núria Marin, alcaldessa de l'Hospitalet, "celebra la bona coordinació que hi ha hagut en el transport i confia que tot surti bé".

Presència catalana i espanyola al congrés

Al Congrès hi participen 84 empreses espanyoles de les quals, 57 són catalanes, que presenten projectes innovadors de diferent naturalesa. Des d'una aplicació que és com un gos pigall electrònic fins un programa que permet als metges assignar tractaments a distància als seus pacients.

La plataforma CAPTIO ha desenvolupat un software empresarial que permet, a través d'una potent tecnologia de reconeixement òptic, extreure les dades dels tiquets de despeses de viatges a partir de fotografies realitzades amb l'smartphone. És una forma ràpida de gestionar les despeses dels treballadors.

Una altra empresa catalana que assisteix al Mobile és Join Up que ofereix una aplicació per a a iPhone i Android que busca persones que van a un mateix lloc i les posa en contacte i a continuació cerca un taxi per que comparteixin elrecorregut. Es presenta també LINKCAREque permet als professionals sanitaris assignartractaments a distànciaals seus pacients. El sistema funciona ara mateix per a algunes malalties a l'Hospital Clínic de Barcelona i a la xarxa sanitària del País Basc.

Mass Factory presenarà al Mobile World Congress l'aplicació mòbil OnTheBus desenvolupada en col·laboració amb la Generaitat i l'Ajuntament. És una mena de gos pigall electrònic que a través del GPS ofereix un guiatge complert per a persones cegues o amb limitacions visuals, tant a peu com entransport púbic.

Cargando