Sociedad

El Suprem avala la immersió lingüística

L' Alt Tribunal diu que el sistema d'ensenyament vigent a Catalunya compleix la Llei però pica la cresta a la Generalitat perquè considera que continua sense resoldre l'atenció particular a les families que han demanat estudiar en castellà

Concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles.ACN

El Tribunal Suprem avala la immersió lingüística a Catalunya i tomba la reclamació d'una familia que volia que l'atenció especialitzada en castellà que li van concedir s'estengués a tot el sistema educatiu. La sentència tanca l'escletxa oberta en el conficte lingüístic perquè per primera vegada deixa clar que per atendre les necessitats d'un alumne no cal canviar el sistema sencer. La consellera d'Ensenyament va més enllà i diu que el pronunciament obligarà a canviar l'argumentari lingüístic del ministre Wert en la nova Llei d'Educació.

El Suprem assegura que el sistema d'immersió lingüística és vàlid, perquè està dins de "l'ordenament jurídic vigent".

Más información

D'aquesta manera, ratifica l'últim argument del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que deia que per donar resposta a les peticions de les families que volien que els seus fills rebessin una educació en castellà no calia canviar tot el sistema sinó que les escoles on estudiessin aquests alumnes adoptessin mesures puntuals.

Les altres vegades que el Suprem s'havia pronunciat, havia deixat una escletxa oberta dient que el castellà s'havia d'utilitzar com a "llengua vehicular" del sistema educatiu.

D'aquí que la consellera Irene Rigau consideri la sentència com "un aval a la immersió lingüística" i asseguri que el Suprem "dóna la raó a la interpretació que sempre ha fet la Generalitat".

Rigau també fa una passa més i assegura que el pronunciament del Suprem obligarà a canviar l'argumentari de la Llei Wert.

Segons la consellera d'Ensenyament, la sentència del Suprem permet dir-li al ministre del ram "que o canvia els articles de la LOMCE que anaven a provocar el canvi lingüístic a Catalunya o canvia d'argumentari".

Ara bé, el Suprem també diu que, de moment, la Generalitat no ha sabut resoldre el conflicte i que l'atenció individualitzada que dóna a les families que han reclamat una educació en castellà continua sent insuficient.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00