¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Més EROS que mai, però sobretot temporals

Durant l'any 2012, coincidint amb l'entrada en vigor de la Reforma Laboral, es van presentar a Catalunya més expedients de regulació que mai abans: 5.852. L'aspecte positiu és que 9 de cada 10 van ser expedients de suspensió temporal de feina, no d'acomiadament

Els veïns de Flix es manifesten contra l'ERO d'ERCROS /

La Generalitat diu que, abans de valorar la reforma laboral, cal veure quants dels treballadors suspesos tornen a la feina i quants expedients acaben sent d'extinció de contractes.

La Generalitat està preparant propostes perquè el Govern espanyol les incorpori a la reforma. Una per tal que es puguin aplicar expedients temporals als treballadors laborals de l'Administració. També estudia que un treballador pugui superar els 180 dies afectat per un expedient temporal sense consumir atur.

El secretari d'ocupació, Ramon Bonastre, diu que, de moment, la reforma laboral té més grisos que blancs o negres i cal modificar-la: "la finalitat nostra és ajudar a la recuperació, però veiem que la crisi va per davant de la llei en aquest cas. Per tant, més que previsiblement, la reforma s'hauria de modificar per adaptar-se a una crisi que està sent molt més dura, més llarga i més colpidora"

El que és un fet és que l'any passat es va batre el récord d'Expedients de regulació presentats: 5.800, que van afectar 70.000 treballadors, sobretot de la indústria, 37.000, i dels serveis, 25.000.

Cargando