¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Rigau no rectifica

La consellera d'Ensenyament defensa al Parlament el tancament de set escoles i d'un total de 61 grups de P3 per raons demogràfiques i econòmiques. Diu Rigau que els mòduls que estan utilitzant escoles amb baixa demanda són necessaris per atendre l'increment d'alumnes a primària i secundària.

Esquerra Republicana -soci preferent del govern- demana a la Consellera que obri la inscripció a totes les escoles i decideixi els possibles tancaments vistes les peticions a uns i altres centres.

Una possibilitat que la consellera no contempla perquè diu, els pares ha de saber del cert si el centre té futur o no abans de fer la preinscripció. La portaveu d'esquerra Anna Simó ha posat en dubte els arguments demogràfics de la consellera i ha demanat formalment al departament que revisi els tancaments que ha anunciat. En concret Simó ha citat els exemples del CEIP Poblenou de Pineda de Mar o l'escola Gil Cristià a la Selva del Camp, dos centres on, segons els republicans no es pot adduir el descens de la natalitat com a motiu per tancar les escoles. Anna Simó ha demanat a la consellera que obri la inscripció a tots els centres i ajorni la decisió sobre els tancaments al proper curs o fins que finalitzin els seus estudis tots els alumnes que han començat en un determinat centre.

Els republicans, malgrat ser socis preferents del govern, estan molestos perquè la consellera Rigau va anunciar públicament una decisió que no havia comunicat ni a Esquerra ni tampoc a tots els ajuntaments afectats.

Rigau s'ha defensat dient que hi ha hagut diàleg amb tots els afectats, que alcaldes i pares reconeixen un descens de les necessitats a P-3 però que "cap pare vol que tanquin l'escola del seu fill". Rigau ha explicat que a més del criteri demogràfic s'ha prioritzat el tancament de les escoles ubicades en mòduls prefabricats. "Allà on hi ha una escola tota en mòduls provisionals que veiem que no té futur, la tanquem. I una escola amb edifici propi, sigui pública o concertada procurem aprofitar-la al màxim en el seu equipament". La titular d'ensenyament responia així les crítiques de la CUP que critica que es tanquin escoles publiques en comptes de suprimir grups a l'escola concertada. En tot cas, Rigau ha insistit que cal "coratge" per planificar l'oferta "amb seriositat" per evitar que "ens trobem, com ha passat amb les llars d'infants, amb desenes de places creades i no ocupades" i poder garantir una oferta adequada per a secundària.

La consellera Rigau haurà de respondre aquesta tarda al plé del Parlament a una interpel·lació del grup d'ICV-EUiA sobre el tancament d'aquestes escoles, que a judici dels eco-socialistes també té un motiu ideològic perquè s'eliminen escoles que havien apostat per projectes educatius "alternatius i amb una gran implicació de les famílies". Mestres, pares i mares d'aquestes escoles es concentrarà aquesta tarda a les portes del Parlament i seguiran les explicacions de la consellera des de la tribuna de convidats del ple.

Cargando