¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Volen ser el tercer en discòrdia

Firefox, Ubuntu i Tizen busquen trencar l'hegemonia d'Apple i Android en sistemes operatius per smartphones i tablets

Firefox OS, nuevo sistema operativo para movilidad que quiere rivalizar con Apple y Android /

El Mobile World Congress d'aquest any ha aportat novetats a la tradicional guerra entre el sistema de la poma i el del robot. Es postulen candidats per rivalitzar amb Windows 8 i ser el tercer en discòrdia

Firefox OS ha estat un dels plats forts del MWC 2013 i és que el suport de Telefónica a aquest nou sistema operatiu per a mobilitat sembla decisiu. Es planteja com una alternativa a baix preu en combinació amb fabricants com Alcatel, ZTE i LG, i Espanya serà un dels països en què pot aparèixer a finals d'any.

El gran dubte és si Firefox podrà oferir un ventall d'aplicacions a l'altura de la Play Store de Google o l'Apple Store. De moment, i de la mà de Html 5, ja s'han mostrat les variants de Facebook, Twitter, Premeu o Soundcloud.

Fins octubre no es mostrarà tot el codi complet Ubuntu per tablets i telèfons, però alguna cosa s'ha mostrat a Barcelona i, de fet, pot provar en els dispositius Nexus. Es planteja com una barreja dels menús i els widgets d'Android, la barra lateral de Windows 8 i el carrusel de Kindle Fire, tot això sota Html 5.

El tercer contendent ve de la mà de Linux i es diu Tizen i compta amb poderosos padrins com Samsung o Intel. El seu antecedent és el projecte MeeGo i també està orientat a aplicacions Html 5. Aquest mateix any podrien veure la llum els primers dispositius de gamma mitjana i baixa de Samsung, que d'aquesta manera abandona el seu projecte Bada, un altre sistema que s'ha quedat pel camí.

Cargando