Sociedad

El PSOE castiga la dissidència del PSC

José Zaragoza ha hagut de plegar com a secretari general adjunt del grup socialista al Congrés, que per primera vegada en 30 anys es queda sense representació catalana a la seva direcció. Els 14 diputats del PSC hauran de pagar una multa de 600 euros

José Zaragoza, en una imatge d'arxiuCADENA SER

José Zaragoza ha dimitit com secretari general adjunt del Grup Socialista al Congrés, després del trencament de la disciplina de vot sobre el dret a decidir. Davant les pressions rebudes, Zaragoza va posar el càrrec a disposició de Pérez Rubalcaba, i aquest li ha acceptat la renúncia.

Es la primera víctima política del xoc de trens entre PSC i PSOE, arran de l'acte d'insubmissió dels socialistes catalans al Congrés. Cadascun dels 14 diputats del PSC a Madrid haurà de pagar una multa de 600 euros per haver trencat la disciplina.

Más información

A través d'un comunicat, ahir al vespre, el PSC va explicar que la decisió l'havien pactat el propi Zaragoza i el líder del partit, Pere Navarro. Navarro va parlar ahir per telèfon amb Alfredo Pérez Rubalcaba, qui va acceptar la renúncia de Zaragoza.

Després d'aquesta dimissió, per primer cop el PSC no tindrà representació a la direcció del grup al Congrés, ja que el substitut de Zaragoza serà algun diputat del PSOE.

D'altra banda, els 14 diputats del PSC a Madrid hauran de pagar 600 euros per la seva indisciplina en la votació de dimarts de dues iniciatives a favor de la consulta sobiranista. Es la màxima sanció que preveu el reglament intern, i s'ha imposat per la importància de la votació.

Carme Chacon també haurà de pagar la multa perquè tot i que no va votar a favor de les mocions, com havia ordenat el PSC, tampoc no va votar-hi en contra, com havia manat Rubalcaba. Simplement, Chacón no va votar. Va ser un error, diuen els seus companys de partit, un dels quals apuntava que ara ja no té futur ni allà ni aquí.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00