Sociedad

CiU i ERC eviten que Mas doni explicacions sobre el cas Palau al Parlament

onvergència i Unió, amb el suport d'Esquerra Republicana ha vetat la compareixença del president Artur Mas perquè donés explicacions sobre el cas Palau

El partit de govern ha bloquejat la compareixença gràcies a Esquerra Republicana, un partit que es va presentar a les eleccions dient que seria expeditiu contra la corrupció, però que al Parlament, ha estovat el discurs per treure a Mas d'aquest tràngol.

Más información

El pacte de governabilitat s'ha fet de nou evident avui, en impedir Esquerra que Artur Mas comparegui a la cambra catalana per donar explicacions sobre el cas Palau. Era el primer punt d'una moció presenta per Iniciativa. Un text no vinculant però que, al cap i a la fi, incloïa un seguit de mesures anticorrupció. S¡'ha votat per separat. Primer, si Mas havia de comparèixer o no. I davant d'això, el convergent Lluís Coromines acusava IC d'oportunisme: "La credibilitat és important en política i per ser creïbles, una moció de perdigonada no és un instrument per aconseguir el que es vol aconseguir. Una moció de perdigonada no val per modificar totes les lleis que cal modificar amb les seves propostes. Perquè, quina és la voluntat del grup parlamentari d'IC? És la de mirar endavant o mirar enrere?"

Coromines, això sí, no ha fet cap referència específica a la proposta de compareixença de Mas. Tampoc no ho ha fet ERC, que no ha explicat, per tant, el perquè del seu no. La diputat Gemma Calvet feia una reflexió més genèrica: "Hem de fer un gran vot de confiança a aquest Parlament de Catalunya, i a les dues ponències que estan en marxa, de la Llei Electoral i de la Llei de Transparència, es pugui debatre amb seriositat, amb rigor i amb harmonització normativa perquè, senyora Camats, amb alguna de les seves propostes, que podem estar-hi d'acord, falta harmonització normativa"

Pel que fa a la resta del text, sobre propostes anticorrupció, Esquerra, PSC i PP s'han abstingut i només ha rebut el suport d'Iniciativa, Ciutadans i la CUP, el que ha provocat la indignació de Dolors Camats: "De debò volen donar aquest missatge a la gent? Si el que tenim és un risc de credibilitat, si quan la gent llegeixi el diari, vegi aquests casos i pregunti què ha fet el Parlament li hauran de dir 'no, és que han dit que ara no poden fer-ho"

Els principals arguments dels principals partits catalans sobre aquestes mesures anticorrupció és que s'han de tractar en el sí de les ponències, que ja estan en marxa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00